Dijital sigortacılık platformu Marshmallow, 85 milyon dolar yatırımla 1,25 milyar dolar değerlemeye ulaştı

100 binden fazla müşteri tabanına sahip olan dijital sigortacılık platformu Marshmallow, 1,25 milyar dolar değerlemeye ulaşarak Birleşik Krallık'tan çıkan bir diğer unicorn girişim olmayı başardı.

Araba sigortasına yeni bir bakış getiren Birleşik Krallık merkezli Marshmallow, yeni bir finansman turunda 85 milyon dolar yatırım alarak 1,25 milyar dolar değerlemeye ulaştı. Mevcut yatırımcılar arasında Passion Capital, Investec ve Scor gibi isimler karşımıza çıkıyor.

Tek yumurta ikizleri Oliver ve Alexander Kent-Braham tarafından kurulan şirket, Londra merkezli bir dijital sigorta platformudur. Marshmallow, ilk olarak geleneksel sigorta şirketlerinin yüksek ücretler talep ettiği gurbetçilere araba sigortası sunarak başladı. Makine öğrenimi kullanmayı sektördeki güçlü rakiplerine göre daha avantajlı gören firma, sigortacılık sektöründe her şeyi dijitalleştirmek için rakiplerinden daha fazla veri kullanmaya özen gösterdiğini belirtiyor.

Şu anda 100 binden fazla müşteriye sahip olan Marshmallow, yakın zamanda diğer ürünlerini piyasaya sürmeyi ve Avrupa çapında genişleme planlarını gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Pandemi döneminde, sigorta teknolojisi ve insurtech pazarında, tüketici davranışlarının büyük bir değişiklik yaşadığına şahit olmuştuk. İnsanlar, diğer birçok alanda olduğu gibi sigortacılık sektöründe de çevrimiçi hizmetlere hızla yönelmiş ve çevrimiçi hizmetlere geçişin hızlanmasıyla sektör, büyük bir yatırım dalgası görmüştü. Marshmallow da bu ölçeklenmeden nasibini alarak büyümesini sürdürmeyi başaran insurtech girişimler arasında yerini almayı başardı. Kasım 2020’de 30 milyon dolarlık yatırımla 310 milyon dolar değerine yükselen şirket, neredeyse dört kat değerlenerek son 6 ayda %100 büyüdü.

Oliver Kent-Braham, bir röportajda, şirketin şimdiki planının müşterileriyle olan ilişkilerini derinleştirmek olduğunu söyledi. Marshmallow müşterilerinin ortalama yaşının 20 ila 40 yaş arasında olduğuna dikkat çeken Kent-Braham, daha genç kullanıcıları hedefleyen yeni ürünleri piyasaya sürmek gibi düşünceleri olduğunu vurguladı. Şirket, müşteri sadakatini artırmayı hedefleyerek bu müşterileri uzun yıllar elde tutmanın önemine dikkat çekiyor.

Güncel İçerikler