Google, depolama hizmeti Google Drive’ın çevrimdışı modunu herkesin erişimine açıyor

Google, bulut depolama hizmeti Google Drive'ın web sürümünü çevrimdışı kullanıma 14 Eylül'de açıyor.

Popüler arama motoru Google, kullanıcıları için geliştirdiği uygulamaları daha premium bir hizmet sunmak için çalışamalarına devam ediyor. Google’ın depolama hizmeti olarak kullanılmaya devam eden Google Drive, internet olmadan bile kullanılabilmenize imkan tanıyor.

Bulut depolama konusunda akıllara gelen Google Drive için şirket, yalnızca birkaç ay önce yeni ve büyük bir değişikliği duyurmuştu. Bu değişiklik ise uygulamanın masaüstü sürümünde büyük bir revizyona girecek olmasıydı. Bu değişikliği uygulamadan önce önemli bir değişikliği de web sürümü için yaparak çevrimiçi modunu aktif hale getiriyor.

Normal süreçte aktif bir bağlantı ihtiyacına duyan Google Drive, iCloud, OneDrive veya diğer bulut depolama servisleri; kritik dosya ve dökümanları erişilebilmesini sağlayarak öne çıkmayı amaçlıyorlar. Google’da web kullanıcıları için bu kritik dosyaları erişime izin vererek kullanıcı deneyimini arttıracak.

Workspace güncellemeri için kullanılan blog sayfasında detayları paylaşan Google, 2019 yılında Drive kullanıcılarının Google Drive Web’i kullanırken çevrimdışı olarak kullanılabilen ve Google dışı dosya türlerini işaretlemesine olanak tanıyan bir beta programı başlatmıştı. Bu özelliği şimdi tü kullanıcılara açacak olan Google, özellik hakkında şunları söylüyor:

“Bu dosyaları çevrimdışı kullanılabilir olarak işaretlediğinizde, bu dosyaları internete bağlı olmasanız bile tarayıcınızdan kolayca açabilirsiniz ancak PDF’ler, resimler ve Microsoft Office dosyaları gibi Google dışı dosyaların, çevrimdışıyken bilgisayarınızda Google Drive Web aracılığıyla yüklü uygulamalar kullanılarak açılması gerekiyor.”

Google, bu özelliğini belirli müşterilerinin erişimine açmış durumda. Tüm kullanıcıların erişimi için planlanan yayınlanma tarihi ise 14 Eylül. Tüm kullanıcıların anında bu özelliğe erişemeyeceğini belirten şirket, herkesin özelliği elde edebilmesi için 15 gün sürebileceğini söylüyor.

Güncel İçerikler