Gıda israfını önlemek için fazla yiyeceklerin paylaşılmasını sağlayan Olio, 36.2 milyon euro yatırım aldı

İnsanların gıda ve gıda dışı ev ürünlerini ücretsiz paylaşmalarına olanak tanıyan uygulama Olio, 36.2 milyon euro yatırım aldığını duyurdu.

Londra merkezli topluluk sürdürülebilir platformu Olio, 36.2 milyon euro yatırım aldığını duyurdu.

Komşuları birbirleriyle ve yerel işletmelerle bağlayan Olio, yiyeceklerin paylaşılmasına olanak tanıyor. Son kullanma tarihi yaklaşan yiyecekler, evde yetiştirilen sebzeler veya gıda dışı ev ürünleri Olio aracılığıyla başkalarıyla ücretsiz paylaşabiliyor. Uygulama, kullanıcıların ürünlerin fotoğraflarını yüklemelerine, ürünün nerede ve ne zaman teslim alınabileceğine dair bilgileri eklemelerini sağlıyor.

2015 yılında Tessa Clarke ve Saasha Celestial-One tarafından kurulan şirket, beş milyonluk bir kullanıcı tabanına sahip. Clarke, evini taşırken buzdolabındaki yiyeceklerini verecek kimse bulamaması üzerine bu uygulamayı geliştirmeye başladığını söylüyor. Her yıl 1 trilyon euro değerinde gıda israfı yapıldığı düşünüldüğünde, Clarke’ın bu soruna karşı çıkmak için önemli bir adım attığını söyleyebiliriz. Olio, insanların evlerindeki atıkları azaltmak, daha yerel ve sürdürülebilir şekilde tüketmelerine yardımcı olmak amacıyla kurulmuş. Uygulama, piyasaya sürülmesinden bu yana, 25 milyondan fazla porsiyon yiyeceği ve üç milyon gıda dışı ürünün çöpten kurtarılmasını sağladığını iddia ediyor.

B Serisi finansman turuna mevcut yatırımcılardan VNV Global ve Lugard Road Capital büyük ilgi gösterirken, yemek dağıtım firması Delhivery Hero’nun VC kolu olan DX Ventures da katıldı. Yeni sermaye, şirketin uluslararası genişleme planlarını hızlandırmasını ve sıfır gıda israfı konumuna ulaşma arayışlarında dünyanın dört bir yanındaki gıda işletmelerini ve restoranları destekleyen “Food Waste Heroes” programını hızla büyütmesi için kullanılacak.

Birleşik Krallık’ta bir yıllık hızlı büyümenin ardından Olio, uygulamanın çok güçlü organik büyüme kaydettiği Latin Amerika, Kuzey Avrupa ve Asya’daki 10 kilit pazara odaklanarak dünya çapında varlığını artırmayı planlıyor.

Güncel İçerikler