Canlı yayınlara interaktif reklam verebilme olanağı sağlayan yerli girişim LIVAD, 400 bin dolar yatırım aldı

Markaların, canlı yayınlarda izleyici deneyiminden ödün vermeden reklam gösterimi yapabilmelerini ve izleyici etkileşimini ölçümleyerek reklamlardan maksimum verim almalarını sağlayan Livad, 400 bin dolar yatırım aldı

Geliştirdiği yapay zeka destekli yazılım ile markaların, Twitch, Youtube gibi platformlarda gerçekleşen canlı yayınlara zarif ve yayını bölmeyen reklamlar yerleştirebilmelerini sağlayan yerli girişim LIVAD; lk turda TechOne VC liderliğindeki yatırım turunda StartersHub ve twozero Ventures’ın yanı sıra Ömer Aras ve Can Tunçer’in de katılımıyla 400 bin dolar yatırım aldı.

Canlı yayınlarda minimum efor, maksimum etki!

Arda Genç, Bera Aksay ve Akın Sert tarafından hayata geçirilen LIVAD, veriye dayalı yaklaşımıyla yayıncıların markalar tarafından fark edilmelerini ve içeriklerini kazanca dönüştürmelerini sağlarken; markaların reklamlarını, yayın akışını kesintiye uğratmadan yayıncıların ekranlarında otomatik olarak göstermelerine imkan sağlamaktadır. Yayıncılar ve markalar tüm reklam kampanyalarının gösterim performanslarını ve etkileşim analizlerini detaylı kırılımlarıyla birlikte LIVAD’in sunduğu kullanıcı dostu paneller üzerinden canlı olarak takip ederken, reklam kampanyalarından maksimum verimi alabilmek adına kampanyalarını kolaylıkla yönetebilirler. Ayrıca LIVAD, etkileşimli, dinamik ve yayını kesintiye uğratmayan reklam modeli sayesinde izleyiciler için de çok daha eğlenceli bir izleme deneyimi sunar.

12 ay içerisinde 100’den fazla reklam kampanyası gerçekleştirdi.

Hizmet vermeye başladığı andan itibaren büyük bir ivmeyle büyüyen LIVAD’in, anlaşmalı olduğu 1000’den fazla yayıncı ile aylık 60 milyonun üzerinde bir reklam gösterim kapasitesi bulunuyor. Aralarında Vodafone, Philips, Yemeksepeti, Schneider Electric gibi markaların bulunduğu 40’tan fazla firma için 100’den fazla reklam kampanyası gerçekleştiren LIVAD, yeni yatırım turu ile birlikte başta İspanya ve Latin Amerika olmak üzere global pazarda hızla büyüyerek “Canlı Yayın Pazarlaması” dendiğinde akla ilk gelen firma olmayı hedefliyor.

LIVAD’in kurucu ortaklarından Arda Genç; “Üçüncü taraf çerezlerinin devre dışı kalmasıyla online reklam dünyasında büyük değişiklikler olacak. Benim öngördüğüm birinci büyük değişim, kitleleri üzerinde büyük etkileri olan influencerlar aracılığıyla yapılan pazarlama çalışmalarının değerinin daha da artacak olması. Beklediğim bir diğer büyük değişim ise reklam kişiselleştirme kabiliyetinin zayıflamasıyla bağlamsal hedeflemenin yeniden önem kazanacak olması. Canlı yayın izlenmelerinin her geçen gün arttığı bu dönemde aldığımız yatırımla da birlikte görüntü işleme ve doğal dil işleme gibi teknolojilere yatırım yaparak markaların canlı yayınlarda da bağlamsal hedefleme yapabilmelerini sağlamayı hedefliyoruz. Bununla birlikte bu alandaki iş birliklerini marka ve yayıncılar için zahmetsiz, izleyiciler için de eğlenceli hale getirmeyi amaçlıyoruz. ” dedi.

Güncel İçerikler