New York merkezli fintech Jeeves, 57 milyon dolar yatırım alarak 500 milyon dolar değerlemeye ulaştı

Küresel şirketler için ödemeleri kolaylaştıran fintech girişimi Jeeves, 57 milyon dolar yatırım alarak değerlemesini 500 milyon dolara yükseltti.

Küresel girişimler için hepsi bir arada bir gider yönetimi platformu olan Jeeves, 57 milyon dolar yatırım alarak 500 milyon dolar değerlemeye ulaştığını duyurdu.

CRV tarafından yönetilen B serisi finansman turuna, Tencent, Silicon Valley Bank, Alkeon Capital Management, Soros Fund Management katıldı. Kevin Durant, Andre Igoudala, Odell Beckham Jr. ve The Chainsmokers gibi ünlü isimlerin yanı sıra, birçok unicorn girişim kurucuları da tura katılan yatırımcılar arasında yer aldı.

New York merkezli fintech girişimi Jeeves, küresel girişimler için “hepsi bir arada gider yönetimi” platformu olarak hizmet veriyor. Şirketlerin küresel ekipleri arasında ödemeleri gerçekleştirmeyi kolaylaştıran ve yerel para birimlerinde ödeme yapmaya olanak tanıyan Jeeves, uluslararası fintech altyapısında bir değişiklik yaratıyor. Böylece, her ülkede finans işlevini yerine getirmek için birden fazla satıcıya ihtiyaç duyma zorunluluğunu ortadan kaldırıyor.

Şirket, geleneksel olarak yerel ve ülkeye özgü finansal altyapıya güvenmek zorunda kalarak zorluk yaşayan girişimlere odaklanmak amacıyla kurulmuş. 2019 yılında Dileep Thazhmon ve Sherwin Gandhi tarafından kurulan Jeeves, 90 günden daha kısa bir sürede toplamda 183 milyon dolar yatırım aldığını söyleyerek fintech girişimler arasında bu kategorinin yatırımcılar ve müşterilerde yarattığı ilgiye dikkat çekiyor. Şirket, yeni sermayeyi kısa süre önce giriş yaptığı Kolombiya, Birleşik Krallık ve Avrupa’daki faaliyetlerini genişletmek üzere kullanacak.

3 kıtada, 10 ülkede ve 12 farklı para birimiyle hizmet veren Jeeves, kullanıcı platformunu her 60 günde bir ikiye katlıyor. Gelecek planlarına dair açıklama yapan şirket, önümüzdeki 3 yıl içinde 30’dan fazla ülkeye giriş yapmayı planladığını belirtti.

Güncel İçerikler