Twitter, YouTube’un katıl butonuna oldukça benzeyen Süper Takip özelliğini kullanıma sundu

Twitter, içerik üreticileri için farklı bir gelir kaynağı sunacak Süper Takip özelliğini kullanıma sundu.

Popüler sosyal medya platformu Twitter, gün geçtikçe kullanıcıları için yeni özelliklerini duyurmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Biletli Spaces özelliğini bazı kullanıcılar için aktif eden Twitter, bugün yaptığı açıklamada Süper Takip adını verdiği yeni özelliğini de kullanıma sundu.

İçerik üreticilerine daha yakın olmak ve kendini özel hissetmek isteyenlerin tercih edebileceği Süper Takip, aynı YouTube’un katıl butonuna benziyor. Bir kişiyi süper takip yaptığınız takdirde, kişinin paylaştığı özel tweetleri görüntüleyebiliyor ve o kişiyle iletişime daha rahat geçebiliyorsunuz.

Stripe aracılığı ile yapılabilen ödemelerde ücretlendirmeler 3 farklı şekilde alınabiliyor. İçerik üreticisinin seçebildiği bu 3 fiyat ise şöyle; 2,99$, 4,99$, 9,99$. Twitter, gelir elde edebilmek hakkında, 50 bin Amerikan doları kazanç sınırına ulaşana kadar içerik üreticilerinden gelirlerinin yüzde 97’sini elde edebileceğini söylüyor. Bu sınır aşıldığında ise üçüncü taraf ücretlendirmelerinin kesintisine uğrayacağını ve gelirlerinin sadece yüzde 80’ini kazanabileceklerini belirtiyor.

Bu özelliği kullanmak isteyen kullanıcılar için Twitter, bir bekleme listesi de oluşturdu. Gelir elde etme sekmesi aldından bu bekleme listesine başvuru da bulunulabiliyor. Bu bekleme listesi için ise en az 10 bin takipçinizin olması, en az 18 yaşında olmanız, son 30 gün içinde en az 25 tweet atmış olmanız gerekiyor.

Yakın zamanda içerik üreticileri için pek çok yeniliği hayata geçiren Twitter, çeşitli para kazanma stratejilerini uygulamasında deniyor. Süper Takip için en büyük gelir kapısı olarak nitelendiren Twitter, bu özelliğine haber bültenleri, anonim abonelikler, özel Spaces odaları ve Patreon benzeri abonelik katmanları eklemeyi planladığını söylüyor.

Şubat ayında duyurulan bu özellik, şu an için sadece iOS cihazlarda kullanılabiliyor. ABD ve Kanada’da başlanan özelliğin yakında tüm dünya ülkelerince kullanılabileceği ön görülüyor. Aynı zamanda Twitter, özelliğin Android ve Web’e çok yakında geleceğini de belirtiyor.

Güncel İçerikler