Xiaomi, “Xiaomi Automobile” adını verdiği elektrikli otomobil markasını duyurdu

Xiaomi, tamamen elektrikli otomobillerini duyuracağı ve "Xiaomi Automobile" adını verdiği yeni markasını duyurdu.

Çinli teknoloji devi Xiaomi, kullanıcıları için yeni teknolojilerle dolu ürünlerini paylaşmaya devam ediyor. Otomobil sektöründe yer alacağı söylenen pek çok teknoloji firması içerisinde adı olan Xiaomi, elektrikli otomobil markası Xiaomi Automobile‘i tanıttı.

“Xiaomi Automobile Co. Ltd.” isimli şirketini kurarak otomobil sektörüne resmen giriş yapan Xiaomi, 300 kişilik bir ekip ile sektörde öne gelen araçlar geliştirmeyi hedefliyor. Şirket için ticari ve endüstriyel kayıtlarını resmen tamamladığını belirten şirket için toplam 20 bin kişi başvuru yapmış ancak 300 kişi kabul edilerek ekip oluşturulmuş.

Xiaomi CEO’su Lei Jun’un patronluğunda kurulan şirket için uzun bir süredir Xiaomi, bugüne dek bu projesini gizli bir şekilde yürütüyordu. Açıklamalara göre şirket için toplam 10 milyar yuanlık bir sermaye ayrıldı. 155 milyon Amerikan dolarına denk gelen bu sermaye, Xiaomi’nin elektrikli otomobil üretimi yapabilmesini sağlayacak.

Çin’de kendine bir ortak bulmak isteyen Xiaomi, uzun süredir bu konumda yer alacak şirketi arıyor ancak otomobil üreticileri, ortaklığa pek yanaşmıyor. Otomobil dünyasına oldukça önem veren şirket, tamamen elektrikle çalışan ve en yeni teknolojilerle donatılmış bir araç üretmeyi planlıyor. Bu aracı ile sektöre hızlı bir adım atmayı amaçlayan Xiaomi’nin henüz çok erken bir aşamada olduğunu da hatırlatmak gerek.

Yıllardır süre gelen Apple’ın otomobil üreteceği dedikoduları da halen devam ediyor. Xiaomi içinde benzer beklentilere sahip olunması ve gerçeğe dönüşmesi Apple tarafından otomobil bekleyenleri heyecanlandırıyor. Tabii ki Apple’ın henüz bu alanda bir adımı bulunmuyor.

Güncel İçerikler