E-ticaret şirketi Berlin Brands Group, 700 milyon dolar yatırım alarak 1 milyar dolar değerlemeye ulaştı

1,5 milyar e-ticaret müşterisine sahip olan Berlin Brands Group, 700 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Küresel bir e-ticaret şirketi olan Berlin Brands Group (BBG), 700 milyon dolar değerinde olan büyük bir yatırım turunu kapatarak 1 milyar dolar değerlemeye ulaştığını duyurdu.

Berlin Brands Group, lojistik altyapısını ve teknoloji platformunu geliştirmeye devam etmek ve daha fazla şirket satın almak için kullanacağı hem öz sermaye hem de borçtan oluşan 700 milyon dolarlık bir yatırım turunu kapattı. Bain Capital liderliğinde yürütülen bu finansman, BBG’nin bu yılın başlarında özellikle ABD ve Birleşik Krallık’ta gelişmekte olan e-ticaret markalarını satın almak için 240 milyon dolarlık bir finansman turunu duyurmasının ardından geldi.

Şirketin kurucusu ve CEO’su Peter Chaljawski‘nin geliştirdiği ses ekipmanlarını Amazon’da ve diğer pazarlarda satmasıyla yolculuğuna başlayan girişim, zamanla üçüncü taraf markaları da satın alıp kendi işiyle birleştirebileceği daha geniş bir platforma dönüşmeyi başardı.

Chaljawski, “Bu finansman, küresel olarak marka edinme ve geliştirmenin yanı sıra operasyonel ve lojistik genişleme gibi stratejik hedeflerin üstesinden gelmemize yardımcı olacak” açıklamasında bulundu. Şirket ayrıca, Bain Capital’ın dünya çapındaki kurucularla çalışma deneyiminin, lider bir e-ticaret şirketi olarak gelişmesine yardımcı olacağına inanıyor.

Bugün toplamda 3.700 ürün ve 14 kendi markasına sahip olan Berlin merkezli şirket, Avrupa, Birleşik Krallık, ABD ve Asya’da ürün sattığı çeşitli pazarlarda yaklaşık 1,5 milyar e-ticaret müşterisine erişimi olduğunu söylüyor.

Bain Capital Genel Müdürü Miray Topay, BBG’nin, hızla değişen tüketim ürünleri alanında çığır açan bir lider konumunda olduğunu belirtti. Topay, yüksek verimli e-ticaret platformları aracılığıyla mevcut tüketici trendlerini karşılayan markalar geliştirme ve ölçeklendirme yeteneklerinin, şirkete önemli bir büyüme fırsatı sunduğunu da ekledi.

Güncel İçerikler