Veri ve yapay zeka odaklı Databricks, 38 milyar dolar değerlemeyle 1,6 milyar dolar yatırım aldı

38 milyar dolar değerlemeyle 1,6 milyar dolar yatırım alan Databricks, yeni finansmanı Databricks Lakehouse Platformunu güçlendirmek için kullanacak.

Veri ve yapay zeka odaklı Databricks, dün sabah yaptığı açıklamada 38 milyar dolarlık bir değerlemeyle 1,6 milyar dolarlık bir yatırım turunu kapattığını doğruladı.

Geçtiğimiz hafta Bloomberg, Databricks’in bu değerlemeyle yeni sermaye peşinde olduğu iddiasını ortaya atmıştı. Dün sabahki açıklamayla bu iddialar doğrulandı. Counterpoint Global tarafından yönetilen finansman turuna Baillie Gifford, UC Investments ve ClearBridge de katıldı. Yedi ay önce 28 milyar dolar değerlemeyle 1 milyar dolar yatırım aldığını duyuran şirket, yeni sermayenin ardından özel sermayesini 3,5 milyar dolara yükseltti.

Databricks CEO’su ve kurucu ortağı Ali Ghodsi, yeni sermayenin şirketinin pazar liderliğini güvence altına almasına yardımcı olacağına inandığını söyledi. Data ve AI şirketi Databricks, veri mimarisinin veri odaklı kuruluşlardaki popülaritesi hızla artmaya devam ederken veri ve yapay zeka için açık ve birleşik bir mimariye öncülük ediyor.

Bulutta modern bir Lakehouse mimarisi üzerine inşa edilen Databricks, veri ve yapay zeka için açık ve birleşik bir platform sunmak için en iyi veri ambarlarını ve veri göllerini birleştirir. Merkezi San Francisco’da bulunan şirket, Microsoft, Amazon, Tableau, Informatica ve Booz Allen Hamilton dahil olmak üzere yüzlerce küresel ortağa sahip.

Ali Ghodsi, “Yeni yatırım, Databricks Lakehouse Platformu için gördüğümüz hızlı benimseme ve inanılmaz müşteri talebinin bir yansıması ve endüstrinin ve yatırımcının vizyonumuza olan güveninin bir örneğidir” açıklamasında bulundu.

Ghodsi ayrıca, iyi sermayeli rakiplere karşı çıktığını ve fonların onlarla rekabet etmesini istediğini belirtti. Bugün dünyanın önde gelen yüzlerce kuruluşu Databricks Lakehouse Platformunu kullanıyor. Yeni finansman, şirketin devasa ve hızla büyüyen veri göl evi pazarında liderliğini hızlandırmak için kullanılacak.

Güncel İçerikler