Araştırma teknolojisi platformu Atheneum, 150 milyon dolar yatırım aldı

Sanal görüşmeler ve anketler yoluyla elde edilen araştırmaları yürüten ve analiz eden araştırma platformu Atheneum, 150 milyon dolar yatırım aldı.

Bilginin nasıl paylaşıldığını yeniden şekillendirmeyi hedef edinen araştırma teknolojisi platformu Atheneum, dün yaptığı açıklamada 150 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Guidepost Growth Equity ve Limited Partners‘tan seçkin katılımcıların liderliğinde yürütülen yatırım turuna, mevcut yatırımcılar, Crosslantic Capital Management, Michael Brehm, Vogel Communications Group ve Atheneum’un Kurucu Yönetim ekibi katılım gerçekleştirdi.

Atheneum, şirketlere, paydaşlarla yapılan sanal görüşmeler ve anketler yoluyla elde edilen araştırmaları yürütmek ve analiz etmek için bir platform sağlıyor. Şirket, stratejik danışmanlık firmaları, yatırım hizmetleri ve telekomlar, medya ve teknoloji firmaları gibi sektörleri kapsayan, yaklaşık 680.000 uzman ve yüz binlerce kişiden oluşan bir ağı kapsayan 500 büyük işletme tarafından kullanılmakta olduğunu iddia ediyor.

Atheneum, kısıtlı zaman zorlukları altında birincil araştırma yürütmenin ve pazar içgörülerini güvenilir bir şekilde sağlamanın zorluklarını anlayan Mathias Wengeler, Ammad Ahmad ve Marta Margolis‘in Berlin‘de bir araya gelmesiyle yolculuğuna başlamış.

Yeni sermayesini ABD de dahil olmak üzere hızlı pazar genişlemesini sürdürmek; ürün geliştirmeyi ve işe alım girişimlerini hızlandırmak için kullanmayı planlayan Atheneum, operasyonel mükemmellik ve ürün yeniliği ile konumunu güçlendiriyor. Şirketin 2020’de %50 büyüdüğünü söyleyen Atheneum kurucusu ve CEO’su Mathias Wengeler, bu yıl bu büyümeyi %80’e yükseltmeyi başardıklarını belirtti.

Atheneum’un büyümesi, pandemi döneminde uzaktan çalışmanın teşvik ettiği dijital dönüşüme hızlı bir geçiş ve sahadan alınan geri bildirimlere dayalı stratejik kararlar veren şirketlerin genel olarak veri bilimi ve teknolojisindeki yeniliklerden giderek daha fazla yararlanmak istemelerinden kaynaklanıyor.

Güncel İçerikler