E-ticaret analitiği platformu Usersdot, Galata Business Angels liderliğinde 2.9 milyon TL yatırım aldı

Haziran ayında hikayesine yer verdiğimiz e-ticaret analitiği platformu Usersdot, Galata Business Angels liderliğinde gerçekleşen yeni turda 2.9 milyon TL yatırım aldı.

Tura katılan yatırımcılar arasında; Ahu Serter, Alper Akcan, Fırat İşbecer, İzzet Halyo, Koray Bahar, Nevzat Aydın, DefineX kurucuları Emre Hayretçi ve Tolga Ulutaş da var. Usersdot bu yatırımla ürünü ve ekibi geliştirmeye odaklanarak Türkiye’de hızını arttırmayı ve Avrupa pazarına hazırlanmayı hedefliyor.

Usersdot 2020 yılında İstanbul’da kuruldu. Heterojen uzmanlık alanları ve 10 yılı aşkın sektör tecrübesi ile Gökalp Caymaz, Şevin Ballıktaş, Kamil Emre Erciyas kurucu ortakları. Şirket geliştirdiği Datadot E-ticaret Analitiği Platformu ile L’Oreal, Arzum, Eczacıbaşı, GSK, Mavi, Dyson, Groupe SEB, Reckitt Benckiser, Sinoz gibi sektörün önde gelen markalarına; Cosmolog ve Teknouygun gibi e-ticaret distribütörlerine gerçek zamanlı data sağlayarak aksiyon önerileri, detaylı alışverişçi ve rakip analizleri sunuyor. Yapay zeka tabanlı yazılım partnerlerine e-ticaret kanalında satış ve karlılık artışı sağlıyor.

E-ticaret ekiplerinin manuel yaptıkları kontrolleri ve manuel yapmalarının mümkün olmadığı ölçümlemeleri otomatikleştiren Datadot, binlerce ürün sayfasını düzenli aralıklarla izleyip bulunurluk, aranma payı, müşteri yorumu, buy box durumu gibi performans kriterlerinin analizlerini panel üzerinden grafikleştirip anlık uyarı ve entegrasyon sistemleri ile de ekiplere ekran başında olmadıkları zamanlarda da hızlı müdahale imkanı sunuyor.

Kurucusu Şevin Ballıktaş: “E-ticaret ekiplerinde data analisti pozisyonunu sıklıkla görmeye başladık. Neden bu pozisyonu robot bir ekip üyesi doldurmasın, Datadot ile bu konuya talibiz.”

Bir çok global projeye liderlik etmiş Caymaz ise “Usersdot’da ürün geliştirme süreci kurumsal bir firma sistematiği ile girişimci çevikliğinin buluştuğu çizgide!” diye vurgulayıp DefineX kurucularından aldıkları yatırımın hızlı kaynak erişimi konusunda da Usersdot’ı güçlendireceğini paylaşıyor.

Güncel İçerikler