Zetwerk, 150 milyon dolar yatırım alarak Hindistan’ın bu yılki 25. unicorn’u oldu

İşletmelerin küresel tedarik zincirlerinin dijital dönüşümünü hızlandıran girişim Zetwerk, 150 milyon dolar yatırım alarak 1,33 milyar dolar değerlemeye ulaştı.

Hintli girişim Zetwerk, bugün yaptığı açıklamada New York merkezli D1 Capital Partners liderliğindeki E Serisi finansman turunda 150 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Bu yatırımın ardından şirket, 1,33 milyar dolar değerlemeye ulaşarak Hindistan’ın unicorn girişimleri arasında yerini almayı başardı.

Finansman turuna, mevcut yatırımcılardan Greenoaks Capital, Lightspeed Venture Partners, Sequoia Capital ve Accel Partners ile birlikte yeni yatırımcılar Avenir ve IIFL de katılım gerçekleştirdi. Ayrıca, CRED’den Kunal Shah ve OYO’dan Ritesh Aggarwal dahil olmak üzere birçok yüksek profilli melek yatırımcı da yer aldı.

Üretim ürünleri için işletmeler arası bir pazar işleten Zetwerk, üretimde yeni bir çağa giden yolu yenilediğini iddia ediyor. Teknoloji liderliğinde, dünyanın dört bir yanındaki müşterilerin yüksek kaliteli makine parçalarına ve altyapıya erişimini kolaylaştırıyor. Dört yaşındaki girişim, 2020-2021 üretim yılında gelirinin yaklaşık üç kart arttığını söylese de son rakamlara dair bir açıklama yapmadı. Şirketin yeni sermayeyi teknoloji yığınını genişletmek ve daha fazla uluslararası pazara açılmak için kullanması bekleniyor.

Zetwerk CEO’su Amrit Acharya, Zetwerk’in işletmelerin hızla değişen küresel tedarik zincirlerinin dijital üretime geçişlerine yardımcı olduğunu söylüyor. Acharya, yaptığı açıklamada, geçen yıl 100’den fazla batılı şirketin tedarik zincirlerini Zetwerk aracılığıyla Hindistan’a taşıdığı bilgisine yer verdi.

D1 Capital Partners’dan Jeremy Goldstein, Zetwerk’in küresel şirketlere uygun maliyetli üretim çözümleri sunmada ve çok geleneksel olan bir sektörün dijital dönüşümünü hızlandırmada lider konumda olacağına inandıklarını söyledi.

Zetwerk bugün Hindistan, Kuzey Amerika, Orta Doğu ve Güneydoğu Asya’da 100’den fazla müşteriyle çalışıyor.

Güncel İçerikler