Blockchain girişimi XREX, 17 milyon dolar yatırım aldı

Blockchain aracılığıyla küresel finans katılımını teşvik eden girişim XREX, 17 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Taipei merkezli blockchain girişimi XREX, sınır ötesi ticareti daha hızlı hale getirmek için 17 milyon dolar Seri A yatırım aldığını duyurdu.

CDIB Capital Group liderliğinde gerçekleştirilen yatırım turuna SBI Investment, Global Founders Capital, ThreeD Capital, E.Sun Venture Capital, Systex Corporation, MetaPlanet Holdings, AppWorks, BlackMarble, New Economy Ventures ve Seraph Group da katıldı.

Şirket yeni yatırımın bir kısmını, Singapur, Hong Kong ve Güney Afrika’daki finansal lisanslara başvurmak ve ödeme ağ geçitleri gibi banka ve finans kurumlarıyla ortaklıklar için kullanacağını bildirdi. Ayrıca, yeni finansmanın şirketin fiat para birimi portföyünü genişletmek, daha fazla finansal kurum ve dijital cüzdan ile ortaklıklar kurmak için kullanılması bekleniyor.

XREX’in kurucu ortağı ve CEO’su Wayne Huang, XREX gibi bir girişimin banka ve kamu şirketlerinden yatırım almasının zor olduğunu, ancak bu yatırım turunda bunu gerçekleştirdiklerine dikkat çekti. Huang, XREX misyonunun, blockchain’den yararlanarak küresel finansal katılımı teşvik etmek olduğunu söyledi.

XREX, yerel düzenleyiciler ve finans kurumlarıyla çalışarak, gelişmekte olan pazarlardaki tüccar ve KOBİ’lerin forex kaybını azaltmasına, ABD dolarına erişmesine ve kayıt dışı ekonomiye sorunsuz bir şekilde geçiş yapmasına yardımcı olmak için BitCheck ve MyXchange gibi araçlara öncülük ediyor.

SBI Investment Temsilci Direktörü ve Başkanı Yoshitaka Kitao, girişimcilerin başarılı olmasına yardımcı olmanın bir öncelik olduğunu söylemesinin yanı sıra, XREX çözümlerinin, yetersiz hizmet alan tüccarların eşit şartlar altında küresel ticarete katılmaları için kapıyı açtığına inandıklarını vurguladı.

Son aylarda Rusya ve Nijerya’dan gelen dolandırıcılık girişimlerinin platformu kullanmasını başarıyla tespit eden ve engelleyen XREX, dünyadaki en güvenli kripto-fiat para birimi platformlarından biri olduğunu iddia ediyor.

Güncel İçerikler