Tesla, insansı görünüşüyle dikkat çeken robot projesi Tesla Bot’u tanıttı

Yaratıcı projeleri ile adından sıkça söz ettiren Tesla, insansı robotu Tesla Bot'u AI Day etkinliğinde tanıttı.

Elon Musk tarafından kurulan Tesla, yeni nesil ürünlerini ve projelerini tanıtmaya devam ediyor. AI Day etkinliği kapsamında bu ürün ve projelerini açıklayan Tesla, insansı görünüşüyle dikkatleri üzerine çeken robotu Tesla Bot’u tanıttı.

Yapay zeka desteğinin ön planda tutulduğu bu üründe Tesla otomobillerde yer alan Autopilot yazılımının kullanılacağı açıklandı. Tesla Bot’un tasarlanma amacı ise oldukça net. İnsanların günlük hayatlarında yapmakta zorlandığı sıkıcı, tekrarlanan veya güvensiz görevleri yapabilmeleri için Tesla Bot projesi hayata geçirilecek.

Önümüzdeki yıl içerisinde ilk prototipini ortaya çıkarmak istediklerini dile getiren Elon Musk, kendi fabrikalarında kullandıkları otomatik makinelerinde bu robotun yapımında oldukça yardımcı olacağını söylüyor.

Dost canlısı bir robot geliştirdiğini ısrarla dile getiren Musk, robotun 1.72 uzunluğunda ve 57 kg ağırlığında olacağını söylüyor. Robotun yüz bölümünde ise bir ekran yer alacak. Bu ekranın ardında ise toplam 8 adet kamera yer alacak.

Elon Musk’un verdiği ek bir bilgiye göre şirket içi bu robota “Optimus” adıyla sesleniliyor. Saatte en fazla 8 km/s hız ile koşabileceği açıklanan Tesla Bot, 68 kg’a kadar da eşya kaldırabiliyor.

Fiziksel işleri tercihe bırakacak Tesla Bot benzeri bir başka robot Tesla tarafından geliştirilmeye çalışılmış ancak başarılı olmamıştı. Tesla Bot için ise Musk, şirketin ekonomik durumunun önemli olduğunu ve ancak iyi durumda olunduğu zaman üretime başlanabileceğini söyledi.

Güncel İçerikler