Fitness sektörünü dijitalleştiren Sport Alliance, 60 milyon euro yatırım aldı

İnsanların spora erişimini kolaylaştırmak amacıyla fitness sektörünü dijitalleştiren girişim Sport Alliance, PSG'den 60 milyon euro yatırım aldığını duyurdu.

Fitness sektörünü dijitalleştirerek insanların spora erişimini kolaylaştıran Hamburg merkezli Sport Alliance, PSG’den 60 milyon euro yatırım aldığını duyurdu.

Dünya çapında fitness sektörünü “daha fazla spor” vizyonuyla dijitalleştirmeyi hedefleyen Sport Alliance, spor ve fitness salonları için yenilikçi yazılım hizmeti sağlıyor. Spor salonu yönetimini daha verimli hale getirmek ve üyeleri için spor ve egzersize dijital erişimi genişletmek amacıyla fitness zincirlerine, franchise sistemlerine ve bağımsız fitness sağlayıcılarına hizmet veren girişim, pandemi koşullarına rağmen büyümeye ve dijitalleşmeye yönelik artan talepten yararlandığını söylüyor.

Almanya, Avusturya ve İsviçre’de 5.000’den fazla müşteriye sahip olduğunu söyleyen Sport Alliance’ın ürün portföyü şu anda ABD, İtalya, İspanya, Fransa ve İngiltere gibi ülkelerde mevcut. Şirket, bağımsız spor salonlarından uluslararası zincirlere kadar tüm iş süreçlerini yönetebilecek bulut tabanlı bir platform oluşturmak için en son teknolojiden yararlanıyor.

Sport Alliance CEO’su Daniel Hanelt, fitness sektörünün pandeminin bir etkisi olarak eskisinden daha fazla değişim gösterdiğine dikkat çekti. Almanya, Avusturya ve İsviçre bölgesinde halihazırda pazar lideri konumuna sahip olduklarını ve bir sonraki adım için küresel olarak endüstrinin en iyilerinden olmayı hedeflediklerini belirtti.

Sport Alliance’ın büyüme potansiyelinden heyecan duyduklarını söyleyen PSG Genel Müdürü Skip Besthoff, pandemi döneminde eğlence ve fitness sektörünün karşılaştığı zorluklara rağmen şirketin son iki yılda büyümeye devam ettiğine dikkat çekti.

Yaklaşık 210 kişilik bir ekibe sahip olan şirket, sektörü geleceğe taşımak amacıyla ekibini geliştirmeyi hedefliyor. Şirket, dün yaptığı açıklamada yeni yatırımın büyüme hedeflerine yardımcı olacağına inandıklarını ve ileride PSG ekibiyle çalışmayı dört gözle beklediklerini de söyledi.

Güncel İçerikler