Adobe, Frame.io’yu 1.27 milyar dolara satın aldı

Adobe, bulut tabanlı video düzenleme platformu olan Frame.io'yu 1.275 milyar dolara satın aldığını duyurdu.

Adobe, bir milyondan fazla müşteri tarafından kullanılan bir video inceleme ve işbirliği platformu olan Frame.io‘yu 1.275 milyar dolar nakit karşılığında satın aldığını duyurdu.

Adobe, bugün yaptığı açıklamada, uzun süredir web sitesi, sosyal medya hesapları ve etkinlikleri için videolarda Frame.io ile işbirliği içinde olduğunu söyledi. Adobe ürün sorumlusu ve Creative Cloud’un başkan yardımcısı Scott Belsky, paylaştığı blog yazısında satın alma işleminin ardından video platformunun, Adobe Photoshop ve Illustrator’ı barındıran şirketin yaratıcı bulutuna daha fazla kazanım getireceğini belirtti. Ayrıca, Premiere Pro ve After Effects video düzenleme ürünlerini kapsayan Adobe yaratıcılığının, Frame.io’nun inceleme ve işlevselliğiyle birleşmesi sonucu “video düzenleme sürecine güç veren bir platform” olacağını söyledi.

2014 yılında post prodüksiyon şirketi sahibi Emery Wells ve teknoloji uzmanı John Traver tarafından kurulan New York merkezli Frame.io, senaryolar, günlükler ve storyboard’lar dahil olmak üzere yaratıcı profesyonellerin video oluşturma sürecini kolaylaştırmaya yardımcı oluyor.

Adobe, Frame.io ve Creative Cloud ekiplerini birleştirmenin, video yaratıcılarına heyecan verici yenilikler getireceğini söylüyor. Misyonu, herkes için yaratıcılığı güçlendirmek olan şirket, yaratıcı insanların birlikte çalışmasını basit ve verimli hale getirmek ve çalışmalarını gözden geçirip onaylayacak tüm insanların dahil edilmesinin önemine dikkat çekiyor. Belsky, aynı hedefe bağlı olan Frame.io ekibiyle çalışma ve yenilikçi fikirlerinden faydalanma fırsatı elde ettikleri için mutlu ve heyecanlı olduklarını söyledi.

Açıklamada tipik kapanış koşullarına tabi olan bu işlemin önümüzdeki birkaç ay içerisinde tamamlanacağı bilgisine yer verildi. Anlaşma kesinleşene kadar her iki şirket bağımsız olarak çalışmaya devam edecek. Anlaşma sona erdiğinde Wells ve Traver, Adobe’ye katılacak.

Güncel İçerikler