Moloco, 150 milyon dolar yatırım alarak 1.5 milyar değerlemeye ulaştı

Verileri reklam performansına dönüştürerek mobil işletmelerin gelişmesini sağlayan MOLOCO, üç ay sonra 150 milyon dolar yatırım alarak 1,5 milyar dolar değerlemeye ulaştığını duyurdu.

Sektörün liderlerinden olan programlı reklamcılık platformu Moloco, bugün Tiger Global Management liderliğindeki 150 milyon dolar C Serisi finansmanla değerlemesini 1,5 milyar dolara çıkardığını duyurdu.

Şirket, üç ay öncesinde 20 milyon dolar yatırım alarak 1 milyar dolar değerlemeye ulaştığını paylaşmıştı. Verileri reklam performansına dönüştürerek mobil işletmelerin gelişmesini sağlamak amacıyla 2013 yılında kurulan Kaliforniya merkezli MOLOCO, Google, Amazon ve Twitter’dan üst düzey yeteneklere sahip, teknoloji odaklı bir şirket olduğunu iddia ediyor. Bugün yapılan açıklamada şirketin sürekli olarak %100’den fazla büyüdüğüne ve 100 milyon dolardan fazla yıllık net gelir elde ettiğine yer verildi.

Kurucu ortağı ve CEO’su Ikkjin Ahn, şirketin bu kadar kısa sürede yeniden yatırım aldığını çünkü potansiyel bir halka arza hazırlandıklarını dile getirdi. MOLOCO’nun müşterileri arasında King Digital, Playrix ve Netmarble gibi şirketler bulunmakta.

Şirket, halihazırda oyun, sosyal ağ, e-ticaret, araç paylaşımı, yemek dağıtımı ve fintech gibi çok çeşitli sektörlerde mobil uygulama geliştiricilerine hizmet vererek birinci taraf kullanıcı verilerini pazarlama, para kazanma ve kullanıcı edinme kampanyalarına dönüştürmelerine yardımcı oluyor. MOLOCO, yeni yatırımın bir kısmını San Francisco, Seattle, Londra, Pekin, Seul, Singapur ve Tokyo olmak üzere dünyanın dört bir yanına yayılmış 200’den fazla çalışanına yeni ekip arkadaşları eklemek için kullanmayı hedefliyor.

MOLOCO, şu anda beta aşamasında olan ve e-ticaret şirketlerinin sponsorlu reklamlar gibi gelir akışları oluşturmasına yardımcı olan “Retail Media Platform” unu başlatmaya hazırlanıyor. MOLOCO’nun yeni finansmanının bir kısmı, Google AdX ve Twitter Mopub gibi reklam borsalarına programatik olarak teklif veren MOLOCO Cloud’u yeni coğrafi pazarlara genişletmek için kullanılacak.

Güncel İçerikler