Dijital reklamların akıllı yönetimini sağlayan yerli girişim Wask, 4 milyon dolar değerleme üzerinden 500 bin dolar yatırım aldı

Farklı mecralardaki dijital reklamların tek bir platformdan yönetilmesini sağlayan Wask, 4 milyon dolar değerleme üzerinden 500 bin dolar yatırım aldı.

Yapay zeka destekli yazılımı ile Google, Facebook, Youtube ve Instagram gibi farklı platformlardaki reklamların tek bir yerden akıllı ve kolay bir şekilde yönetilmesini sağlayan Wask; üçüncü turda; TechOne VC, Logo Ventures, ve APY Ventures Startup GSYF’nin dahil olduğu yatırım turunda 4 milyon dolar değerleme üzerinden 500 bin dolar yatırım aldı.

Hatırlarsanız geçtiğimiz Eylül ayında 8 milyon TL değerleme üzerinden ikinci yatırımını, 2018 yılında ise 1.2 milyon TL değerleme üzerinden ilk yatırımını almıştı.

Uçtan uca dijital reklam yönetimi platformu

Wask, kullanıcı dostu arayüzü ile kullanıcılarının Google, YouTube, Facebook ve Instagram gibi farklı kanallardaki reklamlarını tek bir platform üzerinden oluşturabilmesini ve OtoPilot, Akıllı Hedef Kitle Oluşturma, AdCreator gibi özellikleri ile reklam yönetimini akıllı hale getirerek, kullanıcılarının reklamlarını sıfırdan oluşturmalarını, optimize etmelerini ve reklam kampanyalarından elde ettikleri verimi artırmalarını sağlıyor. Geliştirdiği WordPress ve Shopify entegrasyonları ile oluşturulan reklamların en doğru hedef kitleye ulaşması için mevcut kullanıcılar arasından ideal hedef kitleyi otomatik olarak oluşturarak kullanıcılarına uçtan uca bir reklam yönetimi platformu sunuyor. Wask, bu yatırım turu ile beraber tüm dijital reklam kanallarına entegre olarak, elde ettiği veriler ile kullanıcılarına sektör bazlı çıktılar vermeyi ve reklam kampanyalarını en verimli şekilde yönetmelerine olanak sağlayarak bütçelerini optimize etmeyi amaçlıyor.

1 yıl içerisinde 2800’den fazla aboneye ulaştı

Bir önceki yatırım turu ile global pazardaki büyümesine odaklanan Wask, bir yıl içerisinde Amerika, Kanada, İngiltere, Fransa ve Almanya gibi ülkelerin başta olduğu 81 farklı ülkeden 2.800’den fazla abone kazanımı elde etti. Aylık ortalama %40 büyümü göstererek aylık gelirini 30 Bin USD’ın üzerine çıkaran Wask, yeni yatırım turu ile agresif bir pazarlama çalışması gerçekleştirerek hedef ülkelerinde abone kazanımını artırmayı ve Google, Facebook, YouTube ve Instagram dışındaki diğer platformlarda da reklam verme süreçlerinin yönetimini gerçekleştirerek tüm dijital reklam kanallarına entegre olmayı planlıyor. Operasyonlarını Amerika’dan yöneten Wask bir yıl sonunda aylık gelirini 100 bin doların üzerine çıkartarak dijital reklam yönetimi konusunda akla gelen ilk SaaS firmalarından biri olmayı hedefliyor.

“Dünyanın en iyi dijital reklam yönetimi platformu olmayı hedefliyoruz.”

Wask kurucusu Ercan Pilcioğlu; “Dijital reklam veren kullanıcılarının sayısı her geçen gün hızla artıyor. Reklam verenler hem zamanlarını efektif kullanmak hem reklam kampanyalarını doğru şekilde yönetmek hem de bütçelerini en uygun şekilde değerlendirmek istiyorlar. Wask olarak dijital reklam verenlerin tüm reklam mecralarındaki reklam verme süreçlerinin tamamını kolaylıkla yönetebilecekleri ve otomatik çıktılar ile kampanya verimliliklerini artırabilecekleri dünyadaki en önemli dijital reklam yönetimi platformu olmayı amaçlıyoruz.” dedi.

Güncel İçerikler