Talkdesk, 230 milyon dolar yatırımın ardından 10 milyar dolar değerlemeye ulaştı

Şirketlerin müşteri hizmetleri ve müşteri deneyimini iyileştirmeye yardımcı olan Talkdesk, 230 milyon dolar D serisi finansmanla 10 milyar dolar değerlemeye ulaştığını duyurdu.

Bulut tabanlı iletişim merkezi yazılımı sağlayıcısı Talkdesk, 230 milyon dolarlık D serisi finansman turunda değerlemesini 10 milyar dolara yükseltmeyi başardığını duyurdu.

Orta ölçekli ve kurumsal işletmelerin müşteri hizmetlerini iyileştirmek için yapay zeka ve makine öğrenimi kullanan Talkdesk, 2011 yılında yolculuğuna başladı. Şirket, Fujitsu, IBM, Acxiom ve Trivago‘nun da aralarında bulunduğu 1800‘den fazla firmaya hizmet veriyor.

Geçtiğimiz sene temmuz ayındaki 143 milyon dolar değerindeki C serisi finansmanla 3 milyar dolar değerlemeye ulaşan Talkdesk, bir sene içinde 3 kattan fazla büyüdü ve son yatırımın ardından 10 milyar dolar değerlemeye yükseldi.

Yeni yatırımcılar, Whale Rock Capital Management, TI Platform Management ve Alpha Square Group ve şirketin mevcut yatırımcıları Amity Ventures, Franklin Templeton, Top Tier Capital Partners, Viking Global Investors ve Willoughby Capital yatırım turuna katılım sağladı.

San Francisco merkezli Talkdesk, şirketlerin müşteri hizmetlerini ve müşteri deneyimini iyileştirmek için çağrı merkezi temsilcilerinin her yerden çalışmasını kolaylaştırarak bulut tabanlı iletişim merkezi yazılımı sektörünün öncü firmalarından biri olarak gösteriliyor. Talkdesk CEO’su Tiago Paiva, D serisi finansman turuna yatırımcıların gösterdiği ilgiden memnun olduklarını belirtti.

Küresel salgının, müşterilerin etkileşim kurmaları ve çoğu evden faaliyet gösteren işletmeler için önemli bir dönüm noktası olduğunu dile getiren Paiva, çevrimiçi siparişlerde, arama, sohbet ve e-posta gibi iletişim araçlarının daha önemli hale geldiğini de belirtti.

Talkdesk personelinin yarısını mühendislik alanında çalışanlar oluşturuyor. Şirket, yeni finansman sonrası özellikle bu ekibin sayısını ikiye katlamayı planladığını açıkladı. Şirketin ayrıca halihazırda faaliyet gösterdiği Latin Amerika, Avrupa, Asya ve Avustralya’da da faaliyetlerini genişletme planları var.

Güncel İçerikler