Siber güvenlik devi NortonLifeLock, rakibi Avast’ı 8,1 milyar dolara satın alıyor

NortonLifeLock ve Avast, tüketici siber güvenliğine öncü etmek için birleşiyor.

Tüketici siber güvenliğinde dünya liderlerinden olan NortonLifeLock, insanların dijital yaşamlarını güvenli bir şekilde yaşamaları için yeni bir adım atıyor. Çarşamba günü yapılan açıklamaya göre, NortonLifeLock, Prag merkezli küçük ve orta büyüklükteki işletmelere yazılım üreten rakibi Avast‘ı 8,1 milyar dolar karşılığında satın almaya hazırlanıyor.

Anlaşmanın şartlarına göre, NortonLifeLock, Avast hisselerinin %100’ünü elinde tutabilecek ve son zamanlarda fidye yazılımı saldırılarının artmasıyla birlikte küresel güvenlik önlemlerini ikiye katlayacak. Birleşmenin tamamlanmasının ardından, Avast CEO’su Ondrej Vlcek yeni kuruluşun başkanı olacak ve yönetim kuruluna katılacak.

Vlcek, son zamanlarda siber saldırıların önemli ölçüde arttığını ancak siber güvenlik önlemlerinin yetersiz kaldığını vurguluyor. Özellikle pandemi döneminde genel olarak siber saldırılarda çarpıcı bir artış görüldüğüne ve savunma talebinin son zamanların en yüksek seviyelerinde olduğuna dikkat çekti. Bu artışın tüketici ve işletmelere karşı bir tehdit olduğunu ve NortonLifeLock ile güçlerini birleştirerek siber güvenlik alanında konumlarını güçlendirmekten heyecan duyduklarını belirtti.

NortonLifeLock CEO’su Vincent Pilette, iki şirketin birleşmesi sonucu siber güvenlik platformlarının güçleneceğine ve 500 milyondan fazla kullanıcının kullanıma sunulabileceğine dikkat çekti.

İki şirketin bir çatı altında birleşmesinden stratejik ve finansal bazı fayda ve avantajlar öngörülüyor. Avast’ın gizlilikteki ve NortonLifeLock’un kimlikteki gücünün, temel güvenliğin ötesinde geniş ve tamamlayıcı bir ürün portföyü oluşturması bekleniyor. Yapılan açıklamada, birleşmenin artan ölçek, uzun vadeli büyüme, yeniden yatırım kapasitesi ile birlikte şirketin mali profilini geliştirmesi ve aynı zamanda hisse başı kazancı artırması hedefleniyor.

Güncel İçerikler