Bulut yedekleme ve kurtarma platformu OwnBackup, 240 milyon dolar yatırımla 3,35 milyar dolar değerlemeye ulaştı

Kuruluşlara bulut veri koruması ve veri arşivleri çözümleri sunan OwnBackup, 240 milyon dolarlık E serisi yatırımla 3,35 milyar dolar değerlemeye ulaştığını duyurdu.

Bulut veri yedekleme ve kurtarma platformu OwnBackup 240 milyon dolar E serisi finansman ile 3,35 milyar doğar değerlemeye yaklaştığını duyurdu. Kümülatif olarak yaklaşık 500 milyon dolar yatırım alan şirket, altı ayda 2 milyar dolarlık değerleme artışı sağladı.

Böyle bir büyümeyle yatırımcıların dikkatini çeken OwnBackup, bu yatırım turuna çok sayıda yatırımcı ilgisi olduğunu bildirdi. Mevcut yatırımcılardan Insight Partners, Salesforce Ventures, Sapphire Ventures ve Vertex Ventures ile birlikte BlackRock Private Equity Partners ve Tiger Global‘i de içeren bugünkü yatırımın ortak liderliğini Alkeon Capital ve B Capital Group yaptı.

OwnBackup, kapsamlı yedekleme ve kurtarma çözümlerini bu yıl Microsoft’tan başlayarak diğer bulut platformlarına genişletmeyi hedefliyor. Yapılan açıklamada, OwnBackup’ın müşterilerin herhangi bir bulut platformunda verilerine sahip olmaları ve bunları korumaya odaklanmaya devam etmesinin Salesforce’un geniş müşteri ekosistemiyle başladığına yer verildi. OwnBackup, şu anda dünya genelinde 4 bin kuruluş için bulut veri koruması ve veri arşivleme çözümleri sunuyor.

OwnBackup CEO’su Sam Gutmann, “Her işletmenin hikayesi verilerle yazılmıştır ve bu son finansman turu, müşterilerimizin herhangi bir bulut platformunda verilerine sahip olmaları ve bunları korumalarını yetkilendirmeye yönelik süregelen vizyonumuzu destekleyecektir” açıklamasında bulundu.

240 milyon dolarlık bu son finansman turuyla şirket, Dynamics 365 müşterilerinin karmaşık yasal gereksinimleri karşılamasına, kullanıcı ve tümleştirme hatalarından kaynaklanan veri kesintilerini ortadan kaldırmasına yardımcı olacağını belirtiyor. OwnBackup, ortaklığın Microsoft Azure ve Dynamics 365’in kurumsal olarak daha fazla benimsenmesini sağlamanın yanı sıra kayıp veya bozuk verileri hızla geri yüklemelerine yardımcı olacağını söylüyor.

Güncel İçerikler