Çevrimiçi etkinlik platformu Hopin, 450 milyon dolar yatırımla 7,75 milyar dolar değerlemeye ulaştı

Pandemi dönemiyle birlikte sanal etkinliklerin öneminin artmasıyla kısa sürede yükselişe geçen Hopin, 450 milyon dolarlık D serisi yatırımla 7,75 milyar dolar değerlemeye ulaştığını duyurdu.

Çevrimiçi etkinlik platformu girişimi Hopin, 450 milyon dolarlık D serisi yatırım turunu kapatarak, 2 yıl gibi kısa bir süre içinde 7,75 milyar dolar değerlemeye ulaştığını duyurdu.

Haziran 2019’da yolculuğuna başlayan Birleşik Krallık merkezli Hopin, şimdiden Avrupa’nın en değerli teknoloji girişimleri arasında yerini alıyor. Bugün, dünyanın her yerinden bağlantıya olanak tanıyan lider paylaşım platformu, Şubat 2020’den bu yana, yaklaşık 1 milyar dolar yatırım aldı.

450 milyon dolarlık yatırım turu, yeni yatırımcılar olan Altimeter Capital ve Arena Holdings‘in ortak liderliğinde; Temasek ve Tiger Global‘ın da aralarında bulunduğu mevcut yatırımcılar tarafından gerçekleştirildi.

Hopin kurucusu ve CEO’su Johnny Boufarhat, dünyanın her bir yanından katılımcıların ortak bir deneyim etrafında daha verimli bir şekilde etkileşime geçebileceği ve öğrenebileceği bir platform oluşturmak amacıyla Hopin’i tasarladıklarını söylüyor. 2019 yılında fiziksel mesafeden bağımsız olarak insanların anlamlı ve verimli bağlantılar kurmasını sağlamak için adım attıklarını dile getiren genç girişimci Boufarhat, Hopin’in sanal etkinlik kategorisinin oluşturulmasında önemli bir rol oynamaktan gurur duyduklarını vurguluyor.

Özellikle pandemi döneminde fiziksel tüm etkinliklerini iptal etmek zorunda kalan birçok kurum, sanal etkinlik platformlarının değerini önemli ölçüde yükseltti. Hopin, bu zorlu dönemde, insanların ve işletmelerin faaliyetlerine devam etmesine, toplantılara ev sahipliği yapmasına ve sosyal mesafeli bir dönemde bile topluluk ve bağlantı kurmasına yardımcı olduğunu belirtiyor. Krizi fırsata çevirme konusunda başarılı olan platformlar arasında yerini alan girişim, 2 yıl gibi kısa bir sürede önemli bir büyüme sağladı ve bugün 7,75 milyar dolar değerlemeye ulaştı.

Pandemi sonrasında sanal etkinlik platformlarının faaliyetlerini nasıl sürdüreceği önemli bir soru olarak kalsa da Hopin, pandemi öncesine tamamen dönemeyeceğimizin farkında olduğunu dile getiriyor. Bu sebeple Boufarhat, yalnızca çevrimiçi etkinlik değil, hibrit ve yüz yüze etkinliklere de ev sahipliği yapmanın önemini vurguluyor.

Güncel İçerikler