Eren Bali’nin kurucuları arasında olduğu Carbon Health, 350 milyon dolar yatırım aldı

Çok kanallı bir sağlık hizmeti sağlayıcısı olarak konumlandırılan ve kurucuları arasında Caesar Djavaherian ile birlikte Eren Bali‘nin de olduğu girişim Carbon Health, 350 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Kasım 2020’de Seri C turda 100 milyon dolar yatırım almıştı.

Bu yatırım ile Carbon Health, ABD’deki en büyük birinci basamak sağlık hizmeti sağlayıcısı olma yolundaki genişlemesini daha da hızlandıracak ve yüksek kaliteli sağlık hizmetlerini herkes için erişilebilir hale getirme misyonu doğrultusunda önemli bir destek finansmanı olacak.

Eren Bali: Pandemiyle birlikte muazzam seviyelere ulaşan sağlımk boşluğunu kapatacağız. Ve bu yoldaki inancımız tam, fırsatlarımız yüksek. Bu yatırım, Carbon Health’in benzersiz üst düzey – ancak yüksek maliyetli olmayan – sağlık hizmetini ABD’de bölgesinde daha fazla kişiye getirmesini sağlayacak. Hem de bunu gizli ücretler veya üyelik gereksinimleri olmadan yapacağız.” dedi.

Bu yatırım turuna; Blackstone’un Horizon platformu liderliğinde; Atreides, Homebrew, Hudson Bay Capital, Intersect Capital, Fifth Wall, Lux Capital, Silver Lake Waterman ve BlackRock katıldı.

Ayrıca mevcut yatırımcılar; Dragoneer Investment Group ve Brookfield Technology Partners’ın yanı sıra Amazon Worldwide Consumer CEO’su David Clark, Salesforce kurucu ortağı ve CTO Parker Harris, Salesforce Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi ve Informed Magdalena Yesil, Stripe Başkanı gibi bireysel yatırımcılar da katıldı. Karim Temsamani, aktivistler Shepard ve Amanda Fairey, NBA oyuncuları Klay Thompson ve Khris Middleton, MLB oyuncuları Nolan Arenado ve Matt Chapman, MLS futbolcusu Weston McKinnie ve yeni emekli NFL oyuncusu Alex Smith de tura katılanlar arasında.

Blackstone’un Horizon platformunun Baş Yatırım Sorumlusu Scott Bommer, “Carbon Health, daha fazla Amerikalının yüksek kaliteli sağlık hizmetlerine erişmesine yardımcı olma hedefiyle birinci basamak tıbbını yeniden tanımlıyor. Bu yatırım, Eren ve seçkin ekibinin hizmetlerini farklılaştırmak ve genişletmek için yeni teknoloji ve ürünlere daha fazla yatırım yapmasına yardımcı olurken, aynı zamanda herkes için sağlık hizmetlerinin nasıl iyileştirileceğine yoğun bir şekilde odaklanmayı sürdürecek.” dedi.

Yüz yüze klinikler, evde bakım ve donanım aracılığıyla kusursuz bir hasta deneyimi yaratmak için tasarlanan çok kanallı bakım modeliyle Carbon Health, birinci basamak bakımı yeniden tanımlıyor.

Carbon Health ayrıca yakın zamanda sanal diyabet kliniği Steady Health‘i satın almıştı. Bu satın alma, şirketin donanım yeteneklerini geliştirme yönünde önemli bir süreç oldu. Ve şirket iki önemli yöneticiyi bünyesine kattı: Yenilikçi çok kanallı bakım modelini büyütmek için eski Apple Sağlık başkanı Myoung Cha ve Carbon Health’in hizmet alanlarını ve işverenler ve ödeme yapanlar için değere dayalı tekliflerini genişletmek için Nita Sommers.

Carbon Health’le ilgili yeni gelişmeler oldukça sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler