Kitle fonlama platformu fonbulucu’nun Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’na SPK’dan onay geldi

fonbulucu‘nun çatı şirketi Global Kitle Fonlama Platformu A.Ş. ve MaQasid, Invest platformlarında paya dayalı kitle fonlama kampanyası ile yatırım turuna çıkan girişimlere yatırım yapacak bir fon hazırlığında olduklarını daha önce duyurmuşlardı. Fonun kurulmasına dair SPK‘dan 16 temmuz 2021 tarihi itibarıyla onay alındı.

fonbulucu GSYF, bir kitle fonlama platformunun bir GSYF’ye sahip olması ve sadece paya dayalı kitle fonlama kampanyalarında yatırım turuna çıkan girişimleri odağına alacak olması açısından ülkemizde bir ilk olma özelliğini koruyor.

fonbulucu Girişim Sermayesi Yatırım Fonu

Fonun onay alması ile birlikte üçlü fonlama ve yatırım sistemini kurmayı başardıklarını söyleyen fonbulucu Genel Müdürü Hakan Yıldız: “Artık girişimlere platformumuzdan, fonumuzdan ve melek yatırım ağımız üçlüsünden fon sağlarken, yatırımcılara da birçok seviyede yatırım fırsatı sunar hale geldik. Paya Dayalı Kitle Fonlama sistem altyapısını bu üçlü sistemin çalışması için uyarladık. Tüm yatırımcılar diledikleri şekilde ister platformumuzdan ister fonumuzdan isterlerse de doğrudan tamamen online şekilde bir prosedüre takılmadan yatırım yapacaklar.” dedi.

1.8 milyon TL’lik fon

Türkiye’nin SPK ‘ndan izin alarak faaliyete geçen ilk kitle fonlama platformu olan fonbulucu platformu iki aylık faaliyet süresinde 1.8 Miyon TL fon toplamayı başardı. Onay alan yeni GSYF ile girişimlerin finansa erişimine katkı sağlayan ‘Paya Dayalı Kitle Fonlama Sistemi’ de desteklenmiş olacak. fonbulucu GSYF, kendi platformlarında yatırım turuna çıkan girişimlere en az 200.000 TL olmak üzere yatırım yapacak ve gelişmelerini sağlamak için de yönetim kurullarında yer alacak. Bu tutar ve yönetim desteği özellikle erken aşama girişimler için bir ödül niteliğinde.

Güncel İçerikler