Yeni nesil bankacılık uygulaması Bunq, 228 milyon dolar yatırım alarak unicorn oldu

Kolay ve yeni nesil bankacılık örneği Bunq, ilk kez dışarıdan yatırım alarak unicorn olmayı başaran fintech girişimler arasında yerini aldı.

Geçtiğimiz perşembe günü yapılan açıklamaya göre Amsterdam merkezli yenis nesil bankacılık uygulaması Bunq, ilk kez dışarıdan bir yatırım alarak Avrupa merkezli unicorn girişimler listesinde yerini almayı başardı.

Şirketin web sitesi ve Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada 228 milyon dolar (yaklaşık 193 milyon euro) A serisi yatırım alan platformun 1.9 milyon dolar (1.6 milyon euro) değerlemeye ulaştığı belirtildi. Kuruluşundan itibaren kurucusu ve CEO’su Ali Niknam tarafından finanse edilen Bunq, ilk kez dışarıdan bir yatırım almış olmanın heyecanını yaşıyor. Pollen Street Capital öncülüğünde gerçekleştirilen yatırım turuna 29.5 milyon dolar (25 milyon euro) ile Niknam da katkı sağladı.

2012 yılında Kanadalı genç girişimci Niknam tarafından kurulan Bunq, uzun banka kuyrukları ve evrak işleriyle müşterilerini strese sokmayan ve telefonunuza yalnızca Bunq uygulamasını indirerek işlem yapabileceğiniz şubesiz, yani dijital bir bankacılık girişimi. Bu yönüyle geleneksel bankacılık sektöründen ayrılmayı başaran şirket, bu yeni fikir ve girişime güven duyan tüm müşterilerine minnet duyduğunu vurguladı.

Bunq, kullanıcı merkezli düşünme yapısına sahip ve şeffaflık ilkesine önem veriyor. Şirket, zaman ve para tasarrufu sağlayarak hayatı kolaylaştırmanın yanı sıra, CO2 salınımı azaltmayı da misyonu edinmiş. Geleneksel bankacılık sınırlarını zorlayarak sektöre yenilikçi bir bakış açısı getirmenin gerekliliğini iddia eden platform, paranızın kontrolünü elinizde tutmanızı sağlıyor. Yalnızca 5 dakika içerisinde banka hesabınızı açabileceğinizi iddia eden uygulamada harcamalarınızı takip edebilir ve hesaplarınızı kolaylıkla başkalarıyla paylaşabilirsiniz.

Avrupa pazarında yeni nesil bankacılık uygulamalarının rekabetinin son yıllarda artması sebebiyle Bunq, büyüme stratejisini göz önünde bulundurarak ilerleyen zamanlarda küçük ölçekli şirketler satın almayı hedefliyor.

Güncel İçerikler