Berhan Kongel ve Ali Erhat Nalbant tarafından kurulan fintech girişim Arf, 500 Istanbul’dan yatırım aldı

500 İstanbul, yerli fintech girişim Arf'a yatırım yaptığını resmi olarak duyurdu.

Ali Erhat Nalbant ve Berhan Kongel tarafından kurulan yerli fintech girişim Arf, ilk turda 500 Istanbul‘dan yatırım aldığını duyurdu.

Uluslararası ödemeler ve para transferlerinde halen milyonlarca kullanıcı, çok fazla aracı kullandıklarından hem yavaş hem pahalı hem de anlaşılmaz süreçlere neden oluyor. Havale alanındaki (Wise veya Payoneer) modern teknoloji oyuncuları, bankalara ve diğer eski sağlayıcılara (yani Western Union) meydan okudu, ancak bu yeni oyuncular bile anında ödeme ve güvenlik sorunlarıyla mücadele etmeye devam ediyor Hali hazırda bu sorunları, belirli geçitlerde önemli miktarlarda nakit ön fon sağlayarak ve sonunda müşterilere yansıtılan ek masraflar ile oluşturarak çözüyorlar.

Uyumlu ve anında sınır ötesi ödeme ağı: Arf

Yerli fintech Arf, sabit paralardan yararlanarak anında ve tam uyumlu sınır ötesi anlaşmalar, ödemeler ve ödemeleri düzenleyen finansal kurumlar için küresel bir ağ sunuyor. Arf’ın alt yapısı, işletmelere, e-cüzdanlara, neobankalara ve havale şirketlerine anında sınır ötesi ödeme özellikleri sunmak için BaaS, KYC/AML sağlayıcıları, sabit para ihraççıları ve teknoloji sağlayıcılarına bağlanabiliyor.

Arf, neobanks ve diğer lisanslı FI’ları saklama ve ödeme altyapısına yerleştirmek için altyapı ve uyumluluk çerçevesi için stabilcoin’lerle sorunsuz bir şekilde entegre olur ve bu kurumlar arasında stabilcoin’lerde anında ödeme yapar.​ Arf’ın BaaS ve ödeme ağlarındaki diğer ortakları, KYC/AML, saklama hizmetleri, ve ödeme protokolleri, hesaplar, işlem izleme, ödeme yetenekleri ve diğerleri için karmaşık iş akışları sağlar.

Arf, finansal kurumlara 4 temel fayda sağlar:

  • Ön fonlama veya aracı bankacılık ilişkilerine ihtiyaç duymadan mevcut ve yeni geçitlerde anlık sınır ötesi ödemeler,
  • Onaylanmış ve 1:1 sabitlenmiş sabit paraların sınırsız ve yalın hazine yönetimi,
  • Alıcı ülkenin yerel piyasa döviz kurlarında istikrar,
  • Yerel tahsilat ve ödemeler için Arf Network üyesi olarak yeni işlem hacmi.

Tek bir API entegrasyonu ve tek bir sözleşme ile yerel olarak lisanslı çok sayıda finans kuruluşuna anında bağlanan Arf’ın FI ortakları, dünyanın dört bir yanındaki lehtarlara anında tahsilat yapabilir ve birden fazla ödeme gönderebilir. Arf, parasal katmanla birlikte yerleşimin bilgi katmanını yönetiyor. Arf’ın modüler API entegrasyonları, yalnızca teknoloji katmanında değil, aynı zamanda işlemsel transfer ağı olarak da çok katmanlı ağ efektleri yaratıyor.

Arf, ağı aracılığıyla mevcut en uygun rotadan sınır ötesi para transferlerini düzenler ve sabit ve rekabetçi döviz kurları sağlayarak geleneksel sistemin belirsiz yapısını etkin bir şekilde çözüyor. Arf’ın çözümü, birden fazla finans kurumu arasında sorunsuz fon saklama değişimi, hızlı ve sorunsuz yerel itibari para açma/kapama adımları, son adımda likidite, döviz marjları ve çözme işlemleri yarattığı için anlık sınır ötesi ödemeler ve transferler için ileri seviye bir çözümdür.

Karmaşık bir soruna saldıran sofistike ekip

Kurucu ortaklar Berhan ve Ali, her biri 10 yılı aşkın başlangıç ​​deneyimine sahip deneyimli girişimcilerdir. Toplu olarak blok zinciri teknolojisinde 15 yıllık deneyime sahip olan Kazım ve Ahmet ile bir araya geldi. Kurucular ekibi kurarken Eamon Jubbawy (Onfido’nun kurucu ortağı), Matt McGuire (AML ve CTF’de uluslararası kabul görmüş uzman) ve Aly Madhavji (Blockchain Founders Fund’ın Yönetici Ortağı ) gibi yıldız danışmanları da işe aldı.

Güncel İçerikler