Oğuzhan Atay’ın kurucuları arasında olduğu BillionToOne, 55 milyon dolar Seri B yatırım aldı

İlk olarak Eylül 2017’de 500 İstanbul’dan aldığı yatırım ile karşımıza çıkan ve kurucuları arasında Oğuzhan Atay‘ın da yer aldığı girişim BillionToOne, 55 milyon dolar Seri B yatırım aldığını resmi olarak duyurdu.

BillionToOne’ın yatırım turuna; mevcut yatırımcılardan Hummingbird ve yeni gelen yatırımcılar Rivers Group, Neotribe Ventures, Norwest Venture Partners, Y Combinator ve Libertus Capital katıldı.

Menlo Park, California merkezli BillionToOne şu anda Unity adlı bir testi pazarlamaktadır – bir anne kan örneği yoluyla bir fetüste kistik fibroz ve spinal müsküler atrofi dahil kalıtsal bozuklukları tespit etmek için tasarlanmış invaziv olmayan bir doğum öncesi tarama testi.

BillionToOne’un CEO’su ve kurucu ortağı Oğuzhan Atay‘a göre, firma pandemi nedeniyle kısa süre önce test için artan talebi karşılamak için CLIA laboratuvar tesisini büyüttü ve görüşmeler sonucunda aldığı bu yatırım ile de daha fazla büyüme sağlamak için Seri B yatırım turunu tamamladı.

Atay “CLIA laboratuvarımız son altı aydır kapasiteye yakın çalışıyor [ve] şimdi önemli ölçüde daha yüksek kapasiteli bir laboratuvara geçtiğimiz için, ticari ekibimizi ülke çapında genişletebileceğiz ve artan talebi de karşılamaya devam edebileceğiz” dedi.

BillionToOne ayrıca, B Serisinden sağlanan finansmanın, Unity’ye güç veren aynı platforma dayalı yüksek çözünürlüklü bir onkoloji, sıvı biyopsi ürün serisinin geliştirilmesini hızlandırmaya yardımcı olacağını da söyledi.

BillionToOne ayrıca önemli bir isim Nipun Soni‘yi ilk finans müdürü olarak atadığını söyledi. Soni, 20 yılı aşkın finansal deneyime sahip biri ve son olarak Guardant Health’te kıdemli finans başkan yardımcısı olarak görev yapmıştı.

Güncel İçerikler