Yüksek performanslı bulut bilgisayar platformu Vagon, 4 milyon TL yatırım aldı

Geçtiğimiz yıl beta sürümü ile pazara hızlı bir giriş yapan bulut performans teknolojileri girişimi Vagon, edindiğimiz özel bilgi doğrultusunda 4 milyon TL Seri A öncesi yatırım turunu tamamladı.

Zahid Sağıroğlu, Hasan Can Yaşar ve Serdar Demireren tarafından kurulan Vagon‘un yatırım turuna Udemy ve Carbon Health’in kurucusu Eren Bali, LC Waikiki CEO’su Mustafa Küçük ve Markafoni ve Tiko’nun kurucusu Sina Afra ve aralarında APY Ventures ve Bilişim Vadisi‘nin ortaklığında kurulan Bilişim Vadisi GSYF katıldı. Ayrıca bu yatırım, girişim ekosistemini doğrudan desteklemek için kamu insiyatifiyle kurulmuş Bilişim Vadisi GSYF’nin de ilk yatırımı olma özelliğini taşıyor.

Geliştiriciler ve üreticiler için yüksek performans

Vagon; 3 boyutlu tasarım, video prodüksiyon ve mimari gibi pek çok alanda kullanılan ve yüksek donanım performansı gerektiren uygulamaların, geliştirdiği yayın teknolojisi ile her cihazdan çalıştırılabilmesine olanak sağlıyor. Böylelikle hem geliştiriciler hem de dijitaldeki içerik üreticileri, ihtiyaçları olan yüksek performanslı bilgisayarlara ulaşabiliyor.

Vagon; 3 boyutlu tasarım, video prodüksiyon ve mimari gibi pek çok alanda kullanılan ve yüksek donanım performansı gerektiren uygulamaların, geliştirdiği yayın teknolojisi ile her cihazdan çalıştırılabilmesine olanak sağlıyor.

Kurucu ekip, Vagon’da şu ana kadar dünya genelinde 8 farklı noktadan 25 binin üzerinde kullanıcıya hizmet verdiklerini ve aldıkları bu yatırım ile birlikte hem B2B segmentine açılarak büyümelerini devam ettirmeyi hedeflediklerini hem de uzaktan çalışmayı çok daha kolaylaştıracak yeni özellikleri Vagon’a entegre edeceklerini belirttiler.

Girişim, son yıllarda talebin daha da arttığı ve büyüklüğü 50 milyar doları geçen iş odaklı performans bilgisayarları pazarını dönüştürmeyi hedefliyor. Son dönemde çip üretiminde yaşanan sıkıntılar ve artık kalıcı olacağı kesinleşen uzaktan çalışma konusu da dikkate alındığında, bu alanda yeni teknolojilerin daha hızlı hayatımıza gireceğini söylemek mümkün. Kurucular bu yatırımla uzaktan çalışma teknolojilerini B2B segmentine de açmayı hedeflediklerini ve yıl içerisinde Seri A turunu da planladıklarını duyurdu.

Güncel İçerikler