İki Türk girişimcinin kurduğu Your Porter App, 50 milyon dolar yeni yatırım alan rakibi Guesty tarafından satın alındı

Airbnb ve VRBO gibi kısa vadeli kiralık platformlarda emlak yönetim yazılımı sunan Guesty, Seri D turda 50 milyon dolar yatırım aldı ve iki Türk girişimcinin Hollanda’da kurduğu Your Porter App‘i satın aldığını duyurdu.

İsmail Can Lermi ve Erinç Arık tarafından kurulan Your Porter App‘ı sizlere ilk detaylı olarak Şubat 2019’da paylaşmıştım. Ancak bir önceki yıl Temmuz 2018’de melek yatırımcı ve girişimci kimliğiyle yakından tanıdığımız Fırat İşbecer’den de yatırım almıştı.

Girişim, Airbnb üzerinden profesyonel olarak birden fazla ev kiralayan ev sahiplerine yönelik mobil öncelikli otomasyon ve yönetim araçları sunan bir uygulamadır. Bu satın almayla ilgili herhangi bir değerleme veya miktar açıklanmadı.

Bu satın almayla birlikte Fırat İşbecer ve Cem Çetin de girişimden exit (çıkış) yapmış oldu.

Konuyla ilgili İşbecer: “Daha önce Pozitron ve Monitise ekibimizde yer alan ve değerli katkıları olan İsmail Can Lermi ve Your Porter’in kurucu ortağı ve vizyoner CEO’su Erinç Arık’ı tebrik ediyorum. Bu yolculuklarına yatırımcı olarak dahil olmuş olmaktan ve onlara yol arkadaşlığı yapmaktan dolayı çok mutluyum. Ekosistemimiz icin güzel bir gelişme oldu.” dedi.

Your Porter App Ekibi

50 milyon dolarlık yatırımla ilgili Guesty kurucu ortak ve CEO’su Amiad Soto, “Halka açık pazarlarda, konaklama tesisi yönetiminde birçok oyuncu var. Aynı şey konut mülk yönetimi için de geçerli. Kısa süreli kiralamalarda, büyük oyuncu bulunmuyor. Bu bizim için büyük bir avantaj.” dedi.

Geçtiğimiz yıl Guesty, çok birimli listeler ve apart oteller dahil olmak üzere çeşitli mülk türlerini desteklemek için de ürün hedef yelpazesini genişletti. Yatırımcılar tarafından yapılan fonlamanın doğru bir karar olduğu üzerinde duruluyor. Rakamlara bakıldığında Amerika Birleşik Devletleri’nde 2021 yaz hacmi, 2019 yılından %32, 2020 yılından ise %282 yüksekmiş. İngiltere’de de yaz rezervasyonları yüzde 180 artmış. Dolayısıyla bu pazarda çok büyük bir potansiyel görülüyor.

Soto, “Kesinlikle büyük oteller için büyük değişimler oldu ve olmaya devam edecek. Ancak tatil kiralamaları için müşterilerine farklı bir deneyim sunan butik tarzı oteller, pandemiyle birlikte çok daha çekici hale geldi. Yatırımcılarımızın da inandığı şey bu.” dedi.

Guesty bugüne kadar toplamda 110 milyon dolar topladı. Yeni tur, Apax Digital Fund liderliğinde ve mevcut yatırımcılar Viola Growth, Flashpoint, Vertex Ventures, Kingfisher Investments Advisors ve La Maison Partners‘ın katılımıyla gerçekleşti. Apax’ın genel müdürü Daniel O’Keefe ise Guesty’nin yönetim kuruluna katılıyor.

O’Keefe yaptığı açıklamada; “Sofistike mülk yönetimi çözümlerini, hızla değişen bir küresel ekosisteme getirme misyonlarını hızlandırmaya yardımcı olmak için, Guesty ekibine yatırım yapmaktan heyecan duyuyoruz” dedi.

Güncel İçerikler