Socketkit: Kişisel gizliliği koruyarak kullanıcılarınızdan veri toplamanızı sağlayan SaaS

Facebook kullanan 500 milyon kişinin ve Yemek Sepeti üyesi 22 milyon kişinin bilgilerinin siber korsanların eline geçmesiyle kullanıcıların güvenlik endişesi arttı. Yemeksepeti’nin savcılığa verdiği raporda 18 Mart’ta hacklenmesine rağmen 1 hafta sonra bunu fark etmesi ve kullanıcılarını uyarması büyük şirketlerin kullanıcı güvenliği konusunda aldığı önlemleri tekrar tartışmaya açtı.

Gizlilik tartışması sürerken yazılım mühendisi Yağız Nizipli’nin geliştirdiği Socketkit, kişisel verileri toplamadan, kişiye doğrudan ulaşmanın bir yöntemi olmadan, uygulamaların kullanıcılarından geri dönüş alıp birden fazla ülkede gizlilik ve veri güvenliği kanunlarına uyum sağlamasını kolaylaştırıyor.

Dijital devlerin güvenlik savaşı

Öncesinde Facebook’un rehber entegrasyonunu kullanan bir saldırgan tarafından 533 milyon kişinin verisinin çalındığını ortaya çıkmıştı. Saldırgan olabilecek bütün telefon numaralarını deneyerek Facebook’tan telefonun kayıtlı olduğu kişinin adı ve soyadı bilgisine erişim sağladı. Kısa bir zaman önceye kadar bu özellik Facebook tarafından kullanıcıların rehberinde kayıtlı olan kişilerin resimlerini ve e-posta adreslerini telefonlarında kullanmaları amacına hizmet ediyordu.

Socketkit kişisel veri yasalarına uyuyuyor

Socketkit sistemini anlatan Yağız: “Mobil uygulama geliştiricilerinin ve şirketlerinin uygulama içi aboneliklerini, kullanıcı davranışlarını ve geri dönüşlerini takip ve analiz edebildikleri bir araç olan Socketkit, şirketlere farklı coğrafyalarda olan kişisel veri kanunlarına uyumluluk vadediyor. Apple’ın işletim sistemi iOS 14 yayınlamasıyla beraber Facebook’unda sıkça yoğunlaştığı ve eleştirdiği kullanıcı gizliliği özellikleri ile gündemde olan kullanıcı veri gizliliği, Türkiye’de de Kişisel Verileri Koruma Kanunu kapsamında korunuyor. Socketkit’te kullanıcılardan herhangi bir kişisel veri almadan uygulamaların davranış takibini, uygulama içi aboneliklerini takip etme olanağı tanıyor.” dedi.

Yazılımcının sorunlarına çözüm olacak

Lansman üzerine yoğun bir talep aldıklarını ve bu süreçte farklı yatırımcılarla görüştüklerini paylaşan şirket kurucusu Nizipli uygulama üzerinden gelir elde edenlerin en büyük dertlerinden birinin elde ettikleri gelirin ve bu gelir kırılımının takibini tek bir ekran üzerinden yapamıyor olmak olduğunu belirtti. Bu sorunun altından kalkabilmek için bir çok yazılımcı farklı platformlara yüksek ücretler ödemek durumunda kalıyor. Her bir servise ödenen aylık ücretler dışında, bunları tek bir platformdan takip edemiyor olmak büyük bir verimsizliğe yol açıyor. Bu da geliştiricilere ve şirketlere gelir kaybı olarak geri dönüş sağlıyor.

Yazılımcılar için can alıcı bir problemi çözdüklerini belirten Nizipli Socketkit’in uygulama geliştiricilerin hayatını kolaylaştırırken toplamda harcadıkları masrafı da kısmasını sağladığını belirtti.

Uygulama geliştiricileri ve şirketleri uygulamalarını Socketkit’e aktararak platform üzerinden tüm aboneliklerini, yapılan kullanıcı geri dönüşlerini ve kullanıcı davranışlarını yönetebiliyorlar. Socketkit, amaç olarak başka bir hiç bir platforma gereksinim kalmadan yazılımcılara uçtan uca bir çözüm sağlamak istiyor.

Güncel İçerikler