Rollic, İzmir merkezli partner oyun stüdyosu Uncosoft’u satın aldı

2020 Ağustos ayında 220 milyon dolar değerlemeyle Zynga ailesine katılan Rollic, beraber High Heels!’ı geliştirdiği partner stüdyosu Uncosoft’u satın aldı.

2018 yılında Edip Enes Çakır tarafından kurulan ve İzmir merkezli olan Uncosoft, 9PM Football Managers ve Rollic ile yayınladığı High Heels! ve Repair My Car! gibi mobil oyunlarla dünya çapında popülerlik kazandı. Bu oyunlar arasından en popüleri High Heels!, 2021 yılı başında yayınlandığından bu yana 70 milyondan fazla indirmeyle tüm dünyada sevilerek oynanmaya devam ediyor.

Rollic kurucu ortağı ve CEO’su Burak Vardal, “Bizimle ortak değerlere sahip, ürün odaklı ve yetenekli stüdyolar ile benzer ilişkiler kurmaktan keyif alıyoruz, Uncosoft da bunun harika bir örneği. Uncosoft’un Rollic ailesine katılmasıyla birlikte, İzmir’deki üretim gücümüzü genişletmeye ve tüm dünyada milyonlarca oyuncuya keyif veren kolektif ve yenilikçi oyun tasarımlarımızla mobil oyun sektörüne öncülük etmeye devam edeceğiz.” açıklamalarında bulundu.

Uncosoft CEO’su Edip Enes Çakır, satış ile ilgili düşüncelerini şu şekilde ifade etti; “Global oyunlar üretmeye yönelik kültür ve vizyonumuz, Rollic ve Zynga’nın uzmanlığı ile daha da güçlenecek. Son birkaç yılda Rollic ve Uncosoft takımları arasında eşsiz bir uyum gözlemledik ve bu zamana kadar beraber çok başarılı ve sevilen oyunlara imza attık. Bu nedenle beraber devam edecek geleceğimiz için de oldukça heyecanlıyız.” İlerleyen süreçte Uncosoft oyunları Rollic çatısı altında geliştirilecek ve şirket portfolyosunda yer alan oyunlara katılacak.

Amerika’nın en çok indirilen ilk iki oyunu birden Rollic’ten geldi

Rollic, 12’si AppStore Amerika’da birinci ve ikinci sıralarda yer almış, çok sayıda başarılı oyunu içeren ve toplamda 700 milyon indirilmeyi geçen zengin bir portfolyoya sahip. High Heels!’ın hemen ardından Blob Runner 3D oyununu yayınlayan Rollic, böylece Amerika’nın en çok indirilen oyunları listesinde de ilk iki sırayı uzun süre domine etmiş oldu.

Rollic, bu dönem içerisinde 10 farklı Türk partner stüdyosu ile mobil oyun ekosistemine Dodge Master, They Need You, Excavator Sim, Anti Aircraft 3D, Widget Dragon, Bounce Big, Long Nails 3D, Sleep Well!! ve Pole Dance! gibi keyifli oyunları da eklemiş oldu.

Herkese hitap eden, ilham verici oyunlar

Geçtiğimiz çeyrekte yayınladığı oyunları ile geniş kitlelere ulaşma konusunda gözle görülür bir başarı yakalayan Rollic, her türden oyuncunun oynayabileceği, özgün karakter tasarımlarıyla ilgiyi üzerine çeken ve akılda kalıcı oynanış mekaniklerine sahip oyunları sayesinde yoğun bir ilgiyle karşılaştı ve hyper-casual alanında en önde gelen şirket konumuna erişti.

Güncel İçerikler