Yerli girişim VRLab Academy, Seri A öncesi turda 300 bin dolar yatırım aldı

Bilimsel laboratuvarlara yönelik deneyleri sanal gerçeklik teknolojisi kullanarak geliştiren VRLab Academy, Seri A öncesi yatırım turunu tamamladı.

Lima Ventures, hiVC, TechoneErsin Pamuksüzer, Ahmet Bilgen, Koray Gültekin Bahar ve İzzet Halyo’nun katıldığı turdaki yatırımcılardan 300 bin dolar topladı.

Gerçek bilimsel formüllerle çalışan ve dünyanın en gelişmiş deneylerini online ortamda uygulamayı mümkün kılan VRLab Academy’nin CEO’su Gürcan Demirci; VRLab Academy’nin son 1 yıl içerisinde 10 kat büyüdüğünü, 27 farklı ülkede, 4 farklı müfredata yönelik laboratuvar deneylerine ulaştıklarını belirtti. VRLab Academy’nin, eğitimin demokratikleşmesi adına da ciddi bir misyon üstlendiğini belirten Gürcan Demirci , dünyadaki en gelişmiş laboratuvarların geniş kitlelere VRLab Academy ile birlikte ulaşabildiğini vurguladı. Hibrit eğitim sisteminin eğitim kurumlarında aktif bir şekilde uygulanabilmesi adına dünyada önde gelen eğitim kurumları ve markalarla stratejik iş birliğine gittiklerini belirterek, VRLab Academy Londra yapılanması ile birlikte globaldeki büyümelerini artıracaklarını söyledi. Gürcan Demirci 2021 yılı içerisinde hayata geçirecekleri VRLab Academy Yapay Zeka Bilim Ligi’ne olan ilgiye de değinirken, bu yatırım turu ile birlikte Avrupa ve Amerika pazarlarında büyümeyi hedeflediklerini aktardı.

Lima Ventures adına kurucu ve Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Argun; VRLab Academy gibi yeni nesil eğitim platformunun önemine vurgu yaparak, hali hazırda 27 farklı ülkeye satış yapan girişim ile gurur duyduklarını belirtti.

hiVC adına CEO Bora Şahinoğlu ise “Pandemi ile hali hazırda dijital dönüşümün içinde olan eğitim sektörü yeni nesil teknolojileri benimsemeye her zamankinden daha hazır. EdTech alanında faaliyet gösteren VRLab Academy gibi kuruluşlar eğitim sisteminin hem daha etkili, hem de daha demokratik olmasını sağlayacaktır. VRLab Academy EdTech alanından ümit verici bir girişim ve bu sektörde yaratacakları değeri takip etmek ve onları yatırımımız ile desteklemekten dolayı çok mutlu ve heyecanlıyız.” dedi.

TechOne Venture Capital adına kurucu ortak Yiğit Arslan; “Eğitim alanında dijital dönüşümün hızlanarak devam ettiğini ve teknoloji ihraç eden girişimlere destek vermeye devam edeceğiz.”

Yatırımcılardan Ersin Pamuksüzer: “Her şeyin dijitalleşip sanal dünyaya taşındığı bu zaman aralığında, VRLab Academy eğitimin temel taşlarından uygulamalı derslere muhteşem bir çözüm getiriyor. Bir an önce Türkiye pazarında rüştümüzü ispat edip globale açılma hedefi çerçevesinde bu yatırım hepimize hayırlı olsun.”

Yatırımcılardan Koray Gültekin Bahar: “VRLab Academy’nin yetenekli ekibi ile global bir EdTech girişimi olma yolunda hızlı adımlarla ilerlemesi beni çok heyecanlandırıyor. Yeni nesil eğitimi daha sık konuştuğumuz bu günlerde geleceği şekillendirecek bu girişimin yatırımcısı olabildiğim için çok mutlu ve gururluyum.”

İzzet Halyo ise: “Hibrit eğitim sistemi dünyada pandemiden sonra da kalıcı olacak ve VRLab Academy’nin dünya pazarında önemli bir açığı kapatacağını düşünüyorum. Ülkemizden Edtech alanında da bir “unicorn” çıkabileceğine inanıyorum ve VRLab Academy ile bu hedefe koşuyor olmaktan heyecanlıyım.” dedi.

Güncel İçerikler