Dijital dönüşüm danışmanlık girişimi Digitopia, ilk yatırımını Ahmet Bilgen’den aldı

Otuz yılı aşkın tecrübeli kurucuları ile henüz birinci yaşını tamamlayan dijital dönüşüm danışmanlık şirketi Digitopia, “Dijital Olgunluk Endeksi” (DMI) hizmetini yurt dışına genişletmek ve dünya standardı haline getirmek için multi milyon dolarlık bir değerleme üzerinden ilk yatırımını Foriba’nın kurucularından Ahmet Bilgen‘den aldı. Değerleme veya miktar açıklanmadı.

Kuruluşunun hemen ardından genel merkezini Londra’ya taşıyan Digitopia, yönetim danışmanlığına yeni bir boyut kazandırdı. Her büyüklükteki şirketin dijital olgunluk seviyesini tespit edebilen Digitopia, üstün endüstriyel ve sistemsel bakış açısını dijital bir platforma çevirerek danışmanlığın dijitalleşmesini gerçekleştirdi.

Ahmet Bilgen: “Danışmanlığı yazılımla yapmak, Digitopia’ya hız kazandıracak”

“Danışmanlık işini dijitale dönüştürmek müthiş bir vizyon. Kurucuları tanıyorum. Kurdukları ekip çok başarılı. Bu işi dünya çapında yapmak istemeleri de beni çok etkiledi.” diyen Ahmet Bilgen Digitopia’ya yaptığı yatırımla ilgili görüşlerini şu sözlerle açıkladı: “Danışmanlık işini olabildiğince yazılımla yapmak, onlara ciddi bir hız ve büyüme kazandıracak. Dijital dönüşüm de her sektörde, her şirketin gündeminde olduğuna göre, önlerinde dev bir pazar var. Onların büyüme serüvenine destek olmak benim için keyifli olacak. Dilerim ki birlikte çok başarılı oluruz ve farklı coğrafyalarda başarı öyküleri yazarız.”

Kurucu ortak Kağan Şahin: “Bu yatırım gücümüze güç, hızımıza hız katacak”

Ahmet Bilgen’in yaptığı yatırımı değerlendiren Digitopia kurucu ortaklarından Kağan Şahin “Danışmanlık şirketi olarak yatırım almak, hele bu kadar erken aşamada oldukça sıra dışı. Ahmet Bilgen’e vizyonumuza inandığı ve güvendiği için çok teşekkür ediyoruz. 2021 yılı itibarıyla Londra üzerinden önce Avrupa, sonra Orta Doğu, sonra da daha uzak diyarlara açılmayı planlıyoruz. Bu yatırım gücümüze güç, hızımıza hız katacak.” açıklaması yaptı.

Kurucu ortak Halil Aksu: “Müşterilerimize değer katmak bizi onurlandırıyor”

Digitopia’nın kurucu ortaklarından Halil Aksu ise Ahmet Bilgen’in yaptığı yatırım hakkındaki düşüncelerini şöyle ifade etti: “Dijital dönüşüm ile yatıyor, kalkıyoruz. Bu adeta bizim tutkumuz haline geldi. Müşterilerimize değer katmak, onların dijital dönüşüm yolculuğunda ilerlediğini görmek bizi fazlasıyla mutlu ediyor ve onurlandırıyor. Bunu dünya çapında yapmak ise ayrı bir deneyim ve başarı olacak. Ahmet Bilgen, Türkiye’ye geldiğimde ilk tanıştığım, SAP’de kariyerime birlikte başladığım can dostumdur. Foriba’nın temellerini de birlikte atmıştık. Onun başarılarıyla gurur duyuyoruz. Şimdi yolumuz yeni bir başlangıçla yeniden kesişti. Umuyorum ki Digitopia, Ahmet Bilgen’in tecrübesiyle birlikte bir başarıya daha imza atacaktır. Çok heyecanlıyız, çok sevinçliyiz.”

Güncel İçerikler