Ülkesi dışındaki vatandaşların finans işlerini kolaylaştıran dijital banka Zolve, 15 milyon dolar yatırım aldı

Teknolojinin gelişimiyle birlikte dünya her geçen gün daha büyük bir bütün oluşturmaya devam ediyor. Uluslararası şirketlerin gücü ve ortak dünya kültürüyle birlikte birçok kişi, artık kendi ülkesi dışında çalışmayı tercih edebiliyor.

Örneğin dünyanın en kalabalık ülkelerinden biri olan Hindistan, yazılım ve bilişim teknolojileri alanında çalışan birçok göç veriyor ve Hindistan kökenli kişiler Amerika Birleşik Devletleri gibi küresel merkezlerde çalışıyor. Tüm dünyanın ortak kültüre sahip olduğu bu düzen, henüz kişilerin finansal yaşantısı için geçerli değil.

Kendi ülkesinde çok iyi bir kredi puanına sahip olan ve bankalarla iyi ilişkisi olan kişiler, Amerika Birleşik Devletleri gibi bir ülkeye geldiği zaman yerel finans hizmetlerinden yararlanamıyor. Kendi ülkelerindeki finans karnelerini bir kenara bırakıp sıfırdan bir banka düzenine geçiş yapmış oluyor. Küresel vatandaşların bu konuda zorlandığını gözlemleyen Zolve ise, farklı ülkelerde yaşayan vatandaşların kendi ülkelerindeki banka hizmetlerinden faydalanmasını sağlayan bir neo bankacılık platformu. Zolve, kişilerin kendi ülkesindeki bankalarıyla Amerika Birleşik Devletleri’ndeki bankaları birbirine bağlıyor ve böylelikle geçmiş bankalarındaki finansal işlemlerden yararlanmasını sağlıyor.

Henüz ikinci ayında 15 milyon dolar tohum yatırımı aldı

Daha önce TaxiForSure isimli paket servis girişimini kuran ve Ola’ya satarak çıkışını gerçekleştiren Raghunandan G., bu kez Hindistan ve Amerika Birleşik Devletleri arasında çalışan neobankacılık platformu Zolve’yi kurdu. Henüz iki ay önce kurulan Zolve, Accel ve Lightspeed liderliğinde 15 milyon dolar tohum yatırımı alarak bu yıl en yüksek tohum yatırımı alan girişimlerden biri olmayı başardı.

Zolve, bu yatırımla birlikte hizmetlerini genişleterek Hindistan’dan ABD’ye gelen kişilerin kendi ülkesindeki yerel banka hizmetlerini Zolve aracılığıyla kullanmaya devam etmesini sağlayacak. Ayrıca yakın gelecekte Zolve’nin farklı ülkeler için de benzer çözümler sunması bekleniyor.

Güncel İçerikler