Veri yönetimi girişimi Solidatus, Seri A turda 19.5 milyon dolar yatırım aldı

İngiltere merkezli veri yönetimi ve modelleme girişimi Solidatus, Seri A yatırım turunu 19.5 milyon dolar yatırımla tamamladı. Müşterilerinin de yatırımcı olarak katıldığı turda önemli bir fona ulaşan şirket, yeni sektörlere de açılmayı planlıyor.

AlbionVC liderliğinde gerçekleştirilen yatırım turuna Solidatus’un her iki büyük müşterisi HSBC Ventures ve Citi de katıldı. Bankacılık ve finans sektörünün iki dev isminin yatırım gerçekleştirdiği Solidatus, yeni yatırımla birlikte sektörel genişlemesinin yanı sıra ABD, Avrupa ve Asya’daki büyümesini de hızlandırarak küresel güçlü bir oyuncu olmak istiyor.

Solidatus şirketlerin verilerden para kazanmasını sağlıyor

İçinde bulunduğumuz dünyada verinin çok kıymetli olmasıyla birlikte verilerimizi birçok kurum ile paylaşıyoruz. Bu kurumlar, verileri ellerinde barındırsalar da sadece ihtiyaç duydukları çeşitli verileri kullanabiliyor ve verinin büyük bir kısmını anlamlandıramıyor. Solidatus ise bu verileri kategorize ederek yönetiyor ve her bir veri grubunu modelleyerek kurumlar tarafından daha anlaşılabilir olmasını sağlıyor.

Solidatus tarafından yönetilen ve modellenen verilerle birlikte kurumlar, bu verileri çeşitli amaçlarla değerlendirerek veriler üzerinden gelir elde edebiliyor. Solidatus’un en çok çalıştığı sektörler şu anda finans, ilaç ve perakende sektörleri olarak biliniyor.

Güncel İçerikler