ERG Controls, TRAngels’dan 833 bin TL yatırım aldı

Hastanelerde enfeksiyonların taşınmasını önlemek amacıyla, çalışanların el hijyeni aktivitelerini takip edip raporlayan çözümler üreten ERG Controls, çıktığı yatırım turunda TRAngels ve Yatırımcılar Grubu üyelerinden 833.000 TL yatırım aldı.

Dünya Sağlık Örgütü’nün yayınladığı rapora göre hastane enfeksiyonlarının en büyük sebebinin el hijyeni eksikliği olduğu bildiriliyor. ERG Controls geliştirdiği patentli teknolojisi ile el hijyenine uyumu maksimize ederek, el hijyeni eksikliğinden kaynaklanan problemleri minimum seviyeye indirmeyi amaçlıyor.

ERG ile hastane enfeksiyonları, Covid 19 ve gıda kaynaklı bulaşlar en aza inecek

ERG Controls Kurucu Ortağı Batuhan Ergör “ERG olarak geliştirdiğimiz Yika -El Hijyeni Takip Sistemi, hastanelerdeki bütün el hijyeni aktivitelerini takip eden bir “end-to-end” çözümdür. Çalışanlara verdiğimiz yaka kartları ve sahaya yerleştirdiğimiz sensörlerle çalışanlara hem doğru anlarda görsel hatırlatıcılar sağlayıp, hem de sahadaki bütün el hijyeni verilerini toplayabilmekteyiz. Doğru el yıkamanın kritik olduğu alanlarda, patentli kamera modülümüzle el yıkamanın başarısını da ölçebiliyor ve anında geribildirim sağlayabiliyoruz. Sahadan topladığımız bütün verileri işliyor ve uzmanlara üzerinde aksiyon alınabilen nitelikli sonuçlar sunuyoruz. Yika ile hastanelerde görülen hastane enfeksiyonlarını yarı yarıya azaltmayı, insan hayatı kurtarmayı ve hastanelerimize maddi tasarruf sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

Yika’nın aynı zamanda restoranlarda, marketlerde ve üretim tesislerinde uygulanan çözümleriyle el hijyenini maksimize ettiğini belirten Ergör, sistemin Covid-19 ve gıda kaynaklı salgın bulaş risklerini de minimize ettiğini belirtti.

Aldıkları yatırımla, Avrupa ve Orta Doğu pazarına girmeyi hedeflediklerini söyleyen Ergör, “TRAngels’ın bu yolculukta bize destek olmasından dolayı çok mutluyuz. TRAngels bize sadece yatırım yapmıyor, bizim için çok değerli olan bilgi birikimi ve deneyimleri ile bize yol gösteriyor. Aldığımız bu destekle alanımızda global bir oyuncu olmak için ekibimiz ile yoğun olarak çalışıyoruz” dedi.

“TRAngels olarak kârdan önce başarı odaklıyız”

TRAngels Yatırım Ortamı Geliştirme Kurulu Başkanı (YOGEK) Z. Hale Umul da yaptığı açıklamada, “TRAngels olarak, yatırım yaptığımız girişimde bir yenilik ve onu diğerlerinden ayıran bir fark arıyoruz. Yatırım yaptığımız girişimler, kendi işlerini ve alanlarındaki teknolojileri çok iyi biliyorlar, ERG de onlardan biri. İnanıyoruz ki, insan sağlığı gibi çok önemli bir konuda çalışan ERG, hastane enfeksiyonu gibi son derece önemli bir soruna getirdiği çözüm önerisiyle, onbinlerce insanın da hayatını kurtaracak” dedi.

TRAngels’ın “kârdan önce başarı odaklı” olduğunu geldiğini belirten Hale Umul, şunları söyledi: “Yatırım yapılan girişimler gibi işine tutkuyla bağlı, hayali de fikri de sahiplenen bir yapımız var. Girişimcinin sadece hayaline ve fikrine değil riskine ve başarısına da ortağız. O fikir deneyimle buluşup başarıya dönüşüyor. Biz de bu noktada deneyim ve bilgi birikimimizi yansıttığımız “nitelikli sermayemiz” ile de onlara başarıya giden yolda eşlik etmekten çok mutluyuz.”

Güncel İçerikler