Bireysel ve kurumsal eşya taşıma platformu Octovan, 44 milyon TL değerleme ile yatırım aldı

Bireysel ve Kurumsal (B2B) Ev Taşıma ve Eşya Taşıma platformu olarak hizmet veren, Erhan Güneş ve Sadıkcan Kamiloğlu tarafından kurulan yerli girişim Octovan, yeni aldığı yatırım ile 44 milyon TL değerlemeye ulaştı.

Girişimin eski yatırımcılarından Vinci Girişim Sermayesi, ONX Capital kurucu ortağı ve yatırım bankacısı Onur Canlıtepe ve ex- PwC ve global startup danışmanlarından Uğur Nural da üçüncü tura katılan yatırımcılar arasında yer aldı. Bu yatırım turu ile birlikte Maltepe Yönder Okulları Kurucusu Selçuk Tuygun, Serdar Özcan gibi isimler de Octovan yatırımcıları arasında yerlerini aldı. Octovan, Workup Girişimcilik Programı’nın ilk dönem girişimlerinden biriydi.

Girişimin kurucu ortaklarından Erhan Güneş; Bu yatırım ile birlikte bireysel şehir içi ve şehirlerarası ev ve parça eşya taşıma ihtiyacı olan kullanıcılarımızı makine öğrenmesi ile uygun fiyatlı paylaşımlı taşıma hizmeti ile buluşturacağız. 2017 yılında ev ve parça eşya taşıma platformu olarak yayına aldığımız Octovan, bugüne kadar 1.000’in üzerinde nakliye ekibi ile 625.000 km’nin üzerinde yol kat etti ve 40.000’in üzerinde insanı yeni evine taşıdı.” Dedi. Nakliye sektöründe ev veya parça eşya taşıma hizmeti alan kullanıcıların puanına göre “5” üzerinden “4.7” puan alarak sektörde “en iyi hizmet deneyimi” önceliği ile hareket ettiklerini dile getiren Erhan Güneş, “Tüm nakliye ekipleri Octovan standardı ile taşıma içerikleri konusunda eğitim alarak Octovan’da hizmet vermeye başlıyor. Bugüne kadar 1.000’in üzerinde nakliye ekibi için sözleşme yaptık ve yeni standartlar ile kullanıcıları buluşturduk.” sözlerini ekledi.

Octovan, eşya taşıma ve ev taşıma ihtiyacı olan kullanıcılar için tam bir taşınma asistanı olmak üzere yola çıktığını paylaştı. Nakliye pazar yeri modeliyle hizmet veren Octovan, nakliyecilerin taşıma dışında hiçbir işte zaman kaybetmemesini de önemsiyor. Bu nedenle kolay kullanım odaklı Octovan Sürücü uygulaması ile tüm takvimlerini, gelirlerini, iş bildirimlerini ve ekiplerini takip edebilecekleri bir uygulama sunuyor.

Son olarak pandemiye rağmen 3.5 kat büyüyen Octovan, İstanbul’da ulaştığı başarıyı, İzmir ve Ankara illerinde başarmak üzere hizmet vermeye başladı. Bu yatırımla birlikte Türkiye’nin büyük e-ticaret firmalarına verdiği kurumsal taşıma hizmetinin kapsama alanını genişletmek, kaliteli ve uygun fiyatlı taşıma hizmeti ile bireysel kullanıcıları buluşturmak ve hedeflediği Avrupa ülkelerinde ilk taşıma hizmetlerini vermeyi hedefliyor.

Octovan’ın Yeni Hissedarlarından Mehmet Ertekin, “Çok büyük bir pazarda çok büyük bir problemi çözen bir girişimde yer aldığım için mutluyum. Bu yıl günde 1.000 taşımanın üzerine çıkmak üzereyiz. Bu her gün 1.000 farklı insana Octovan turuncusu ile ulaşmak anlamına geliyor. Gelecek yıldaki Octovan’ı görmek için sabırsızlanıyorum.” dedi.

Octovan kurucu ortaklarından Sadıkcan Kamiloğlu, birlik ve beraberliğin en anlamlı olduğu dönemdeyiz ve iş birliklerinin önemi bu zamanlarda daha da artırıyor. Bugüne kadar 20’nin üzerinde marka ile farklı iş birlikleri yaptık. Bu yıl bu rakamı 40’ın üzerine çıkarmayı hedefliyoruz.” dedi.

Güncel İçerikler