Paris merkezli Homa Games, tohum yatırım turunda 12.4 milyon euro yatırım aldı

Bugüne kadar 30’dan fazla uygulamaya yayınlayan Fransız oyun girişimi Homa Games, tohum yatırım turunu rekor bir yatırımla tamamladı. Idinvest Partners, e.ventures ve çeşitli ünlü melek yatırımcılarının katıldığı başlangıç turunda 12.4 milyon euro yatırıma ulaşan Homa Games, 2021 yılındaki en yüksek başlangıç yatırımlardan birine ulaştı.

Birçok mobil oyun girişimi gibi HyperCasual oyunlara yönelen şirket, beklentilerin üstünde hit yakalarken dünya çapında popüler olan Tower Color, Sky Roller ve NERF Epic Pranks! gibi oyunları ortaya çıkardı. Başlangıç yatırım turundan önce de önemli bir istihdam yaratan ve büyük ses getiren oyunlar ortaya çıkaran Homa Games, yeni yatırımını daha fazla hit olacak oyunlar yaratmak için kullanacak.Homa Games, yaratıcı stüdyosuyla teknoloji ekibini birleştirerek diğer oyun girişimlerine göre daha farklı oyunlar ortaya koymayı hedefliyor.

Pandemi döneminde Fransa’nın en önemli girişimlerinden biri oldu

Dünyayı etkileyen pandeminin başlangıcıyla birlikte Fransa, pandemiden en çok etkilenen ülkelerden biri oldu. Homa Games, pandemi sürecinde insanların oyunlara yönelmesiyle büyüme göstererek ciddi oranda işe alım gerçekleştirdi ve Fransa’daki ekonomik zorluklarla mücadele eden girişimlere öncülük etti. Pandemi boyunca ekibini genişleten şirket büyümesini sürdürmeyi istiyor. Geçtiğimiz yıl ekibini dört katına çıkaran Homa Games Toulouse, Lizbon ve Üsküp şehirlerinde de ofise sahip.

Güncel İçerikler