Ankara merkezli oyun stüdyosu Loop Games, 60 milyon dolar yatırım aldı

Mayıs 2019’da Mert Gür tarafından Ankara’da kurulan yerli oyun stüdyosu Loop Games, gelecek vaat eden Match 3D oyunu için, video oyunlar geliştiren ABD merkezli Tilting Point‘ten 60 milyon dolar yatırım aldı. Bu yatırım, tamamıyla pazarlama için kullanılacak.

Tilting Point, oynaması ücretsiz olan oyunlar için bir yayıncıdır. Küçük geliştiricilerle çalışarak hit oyunlarını alır ve stüdyolara oyun içi reklamlarla para kazanma yöntemi sunuyor.

Tilting Point, Haziran ayında Loop Games ile çalışmaya başladı. Bundan önce Match 3D, günlük 500 bin aktif kullanıcıya sahipti. O zamandan beri, beş kattan fazla büyüyen şirket 2,6 milyon aktif kullanıcıya ulaştı. Match 3D, uygulama marketlerinde toplamda 40 milyondan fazla kez indirildi.

Match 3D oyunu, kullanıcılarının hafızasını, bir araya getirilmiş 3D nesne çiftlerini eşleştirirken test eder. Son altı aydır ABD’de en çok indirilen 50 ücretsiz oyun arasına girdikten sonra, Aralık ayında ABD’de ücretsiz olarak en çok indirilen 7. iOS oyun oldu.

Mert Gür, “Mobil oyun pazarında gerçek bir rekabet var. Bu nedenle, güçlü bir oyununuz varsa, klonlarla veya diğer rakiplerle rekabet etmek için kullanıcı ediniminde çok fazla parayla pazara girmek istersiniz. UA’da daha fazla para, daha fazla oyuncu anlamına gelir. Hala zirvede kalmamıza ve rakiplerimizi yenmemize olanak tanıyan çok agresif bir UA stratejisi izliyoruz” dedi.

Tilting Point’in başkanı Samir Agili: “Loop Games, Türk mobil oyun geliştiricilerinin başarısının bir başka örneğidir.” dedi.

Loop Games, 2019 yılında Google Indie Game Accelerator’a seçilmişti.

Yeni bilgiler edindikçe sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler