Yapay zeka tabanlı robo danışmanlık platformu Akıllıfon, Lima Ventures’tan 600 bin TL yatırım aldı

İlk olarak Haziran ayında karşımıza çıkan ve detaylarına yer yerdiğimiz, yapay zeka tabanlı bir portföy optimizasyon ve robo danışmanlık platformu Akıllıfon, 600 bin TL değerindeki ilk yatırımını Lima Ventures’den aldı.

Akıllıfon, Robo Danışman yatırımcıların risk profili ve beklentileri doğrultusunda kendi geliştirdiği algoritmalara dayalı olarak yatırımcıya özel optimal varlık dağılımı sunan, portföyleri anlık olarak izleyen ve yöneten bir robo danışmanlık teknolojisi çözümü sunuyor.

Finansal kurumlara API ve SDK çözümlerinin yanında web ve mobil tabanlı çözümler de sunan Akıllıfon, sadece yüksek gelir varlık grubundaki yatırımcıların yararlanabildiği profesyonel yatırım danışmanlığı hizmetini tüm yatırımcılara yayarak bu hizmetlerin ulaşılabilirliğini artırmayı amaçlıyor. Aldıkları yatırımla ilgili konuşan Akıllıfon Kurucu Ortaklarından Dr. Esra Ulaşan, “Lima Ventures’in özellikle finans alanındaki tecrübe ve know-how’ının Akıllıfon’a katılmasıyla birlikte global bir startup olma yolunda daha da hızlanacağımıza inanıyoruz” dedi. Lima Ventures Başkanı Ahmet Argun ise; Lima Ventures olarak pandemi ile birlikte bireysel yatırımcıların sayısının nerede ise ikiye katlandığı ülkemizde, önemli bilim insanları tarafından en gelişmiş teknolojiler kullanılarak geliştirilen Akıllıfon’un gerek aracı kurumlar, gerekse yatırımcılar için önemli bir fark yaratacağına inandığını belirtti.

Yatırımla ürün gamını genişletecek!

Finansal kurumlara portföy optimizasyonu ve fon oluşturma hizmeti veren Akıllıfon, menkul kıymet yatırım fonları ve emeklilik yatırım fonlarında fon sepeti oluşturma, yönetme ve geçmiş portföy simülasyonları da sunuyor. Girişim, aldığı yatırımla ürün gamını geliştirmeyi planlıyor. Prof. Mehmet Caner, Prof. Özlem Önder, Dr. Esra Ulaşan ve Ercan Gümüş’ün kurucu ortaklığında yazılım ekibiyle birlikte toplamda 8 kişiden oluşan bir takım tarafından yönetilen Akıllıfon, İTÜ Çekirdek’in InsurTech Programı’ndan aldıkları desteklerin yanı sıra Ege Teknopark, Lonca, YFYİ, KoçSistem, Insurtech HUB tarafından da destekleniyor. Akıllıfon gelir modeli farklı paket seçeneklerine göre kullanıcı başı lisans ücreti ve performans ücretine dayanıyor.

Güncel İçerikler