Kodlardaki hataları azaltan yapay zeka girişimi Ponicode, 3.4 milyon dolar yatırım aldı

Haziran 2019’da kurulan Yapay Zeka ve veri bilimleri konusunda uzmanlaşmış bir Fransa merkezli girişim PonicodeBreega liderliğindeki turda Silikon Vadisi’nin en aktif yatırım fonlarından biri olan Kima ve Plug and Play‘den 3.4 milyon dolar yatırım aldı.

Ponicode, bilgisayar programlarının çeşitli işlevlerini test eden yapay zeka ve makine öğrenimine dayalı bir platformdur. Bilgisayarlardaki sıkıcı, zaman alıcı görevler noktasında geliştiricileri rahatlattığı söyleniyor.

Platform, öğrendiği milyonlarca kod satırından edindiği bilgileri kullanarak; birim testleri oluşturulmasına ve geliştiricilerin daha az hatalı kod sunabilmesi noktasında iyileştirmeler öneriyor. Böylelikle rutin işleri hızlandırmış oluyor ve dolayısıyla geliştiricilerin iş geliştirmede daha etkin olmasına olanak sağlıyor.

11 kişilik mühendis bir ekibe sahip olan Ponicode, Mayıs 2020’de Microsoft’un AI Factory programına kabul edildi. Yapay zeka alanında Avrupa’da, çözümünü geliştirdiği noktada lider olmak istiyor. Yakında yeni ürünler sunması da bekleniyor.

Aldığı yatırım ile Ponicode, Ar-Ge ekibini güçlendirecek ve yatırımı mümkün olduğunca iyi kullanarak şirketin ihtiyaçlarını giderecek. Amaçları arasında ekibini 1 yıl içerisinde yaklaşık iki katına kadar çıkarmak istiyor. Ayrıca ne zaman olacağı tam açıklanmasa da, ABD pazarına girmek için çalışmalara başlamış durumda.

Ponicode, AI uzmanı Patrick Joubert tarafından kurulan üçüncü şirkettir. 2011 yılında Cloud teknolojisinde uzmanlaşmış ve daha sonra 2014 yılında Sopra Steria tarafından satın alınan danışmanlık şirketi Beamap‘i Ekim 2011’de kurmuştu.

Patrick Joubert “Kod kalitesi, dijitalin toplumun her yönünü dönüştürdüğü bir dünyada, şirketler için önemli bir konu haline geldi. Dijital evrenin kalbinde milyonlarca kod satırından geliştirilen yazılım duruyor. Örneğin, akıllı telefonlar neredeyse akıllı bir araç kadar kod içeriyor, aslında yaklaşık 100 milyon satırlık kod anlamına geliyor. Ve yine de, çok sık bir şekilde görülüyorki bu tür programlarda bazen felaketle sonuçlanan hatalar çıkabiliyor. Bu hatalar kesinlikle kabul edilemeyen aşamalarda da olabiliyor ve dolayısıyla kodun kusursuz kaliteye geçmesi gerekir. Biz de bu hataları azaltmak için kolları sıvadık.” dedi.

Güncel İçerikler