Market ürünlerinizi kapınıza getiren Hint merkezli ​​BigBasket, 60 milyon dolar yatırım aldı

Kişisel veya evsel ihtiyaçlarınızı kapınıza kadar getiren online market BigBasket, müşterilerin artan talebini karşılamak için ülkedeki işlerini ölçeklendirme yolunda 60 milyon dolar yatırım aldı.

Alibaba, Mirae Asset ve CDC Group dahil olmak üzere mevcut yatırımcılarla birlikte, BigBasket’in kurucu ortağı Vipul Parekh bu tura katıldı. Parekh, girişimin önümüzdeki altı ila dokuz ay içinde daha büyük bir finansman turunu kapatmak istediğini söyledi.

CBInsights’a göre, geçen yıl Unicorn statüsüne ulaşan sekiz yaşındaki girişim, bugüne kadar yaklaşık 720 milyon dolarlık girişim sermayesi ve borç finansmanı sağladı.

Parekh, girişimin agresif bir şekilde müşterilerin artan talebini karşılamak için daha fazla dağıtım personeli istihdam edeceğini söyledi. Yeni Delhi geçen ay ülke çapında COVID-19 nedeniyle evlerine kapandı ve bu durum birçok işletmeyi aksattı.

Parekh, BigBasket’teki siparişlerin hacminin son haftalarda beş kat arttığını söyledi. Ancak girişim, birçok işçinin memleketlerine taşındığı veya mevcut ortamda çalışma konusunda temkinli olduğu için müşterilere ürün teslim etmek için yeterli insan bulmakta da ayrıca zorlanıyor.

Bu dağıtım sorundan ötürü BigBasket, son bir hafta içinde Hindistan’ın bazı bölgelerine yiyecek dağıtmak için Uber ve iki tekerlekli mobilite şirketi Rapido ile ortaklık kurdu.

BigBasket, Hindistan’da 20’den fazla şehirde faaliyet gösteriyor ve müşterilerine on binlerce market ürünü sunuyor. Stokları güvence altına alma konusunda Parekh, girişimin şu anda herhangi bir sorun yaşamadığını söyledi.

BigBasket’in rakibi SoftBank destekli Grofers’ın sipariş adetlerinde de bir artış görülmüş. Girişim son üç hafta içinde 1 milyon eve teslimat yapıladığını söyledi.

Ancak büyümeye rağmen, Grofers kurucu ortağı ve genel müdür Albinder Dhindsa çevrimiçi bakkalın genel perakende pazarının sadece yüzde 0.2’sini oluşturduğunu söyledi. “Bu krizin sonunda muhtemelen% 0,5’e ulaşacağımızı düşünüyorum, ama bu hala önemsiz bir pay” dedi.

Güncel İçerikler