Skype’ın kurucusu tarafından kurulan fon Atomico, Avrupalı girişimcilere 820 milyon dolar harcayacak

Microsoft tarafından 2011 yılında 8.5 milyar dolar gibi önemli bir rakama satın alınan görüntülü görüşme platformu Skype‘ın kurucusu Niklas Zennström tarafından kurulan Londra merkezli yatırım fonu Atomico, Avrupalı girşimcilere ayırdığı yeni 820 milyon dolarlık fonunu duyurdu. Geçtiğimiz yıl 765 milyon dolarlık fonunu kapatan Atomico’nun 820 milyon dolarlık yeni fonu, şirketin 5. tur fonu olma niteliği taşıyor.

Atomico, fonunun büyük bir kısmını Seri A yatırımlarına ayıracak

2020 yılında birçok yatırım fonu gibi stratejisini tohum aşamasındaki ya da yeni hayata geçen girişimlere yönelik belirleyen Atomico, ayırdığı fonun büyük bir kısmını Seri A yatırımlara ayıracağını belirtti. Ancak şirket az da olsa Seri B ve Seri C yatırımlarında da bulunacak.

Bugüne kadarki toplam yatırım fonunu hedeflediği 2.7 milyar doların üstüne çıkaran Atomico’nun fonunun yatırımcıları arasında bazı sigorta şirketleri, vakıflar, bankalar ve finans kuruluşları ve aile şirketleri yer alıyor. Atomico’nun beşinci fonuna katılan şirketler arasında teknoloji dünyasının yakından tanıdığı Skype, Spotify ve Supercell de bulunuyor.

Atomico dünyanın dört bir yanında faaliyet gösterse ve yatırımcıları arasında dünyanın birçok farklı noktasından kuruluşlar bulunsa da fon, yatırımlarında ağırlıklı olarak Avrupa merkezli girişimlere öncelik tanıyacak ve özel bir ilgi gösterecek.

Güncel İçerikler