Yerli girişim Logiwa, Runway Venture Partners liderliğinde Seri A yatırım aldı

Türkiye’de depo ve envanter yönetim sistemleri başta olmak üzere tedarik zinciri yönetimi çözümleri sunan yerli girişim Logiwa, Ağustos 2018’de ikinci yatırım turunu tamamladı. Geçtiğimiz yıl içerisinde de ilk yatırımını Revo Capital’den almıştı.

Seri A Yatırım

Kurucu ortağı ve CEO’su Erhan Musaoğlu‘ndan aldığımız doğrudan bilgiye göre bu yatırım turuna; New York merkezli Runway Venture Partners liderliğinde, Connecticut merkezli Launch Capital ve San Francisco merkezli Spider Capital ve ilk turdaki yatırımcısı Revo Capital katılmış. Bu yatırım turunda henüz açıklanmayan değerleme ve yatırım miktarının, Logiwa’nin büyüme planlarının da ötesine geçtiğini de söyledi.

Logiwa, 2016 senesi itibariyle Chicago merkezli olmak üzere depo yönetim sistemi çözümünü Kuzey Amerika pazarına bulut tabanlı olarak sunmaya başladı. 2017 senesinde Revo Capital’den Kuzey Amerika pazarında büyümek icin ilk yatırımını alan Logiwa’nin şu an Kuzey Amerika’da 100’den fazla müşterisi bulunuyor. Tamamen SaaS olarak hizmet veren girişim, Kuzey Amerika’da online perakende ve lojistik hizmet sağlayıcı şirketleri hedef almaktadır.

Erhan Musaoğlu bu yatırımla ilgili egirişim’e özel şu açıklamayı yaptı:

“Bu yatırım için en öncelikli plan Kuzey Amerika’da daha hizli büyümeti içeriyor. Bunun ardından Kuzey Amerika online perakende pazarını daha da hızlı geçirmenizi sağlayacak, bu alanda oyunu tamamen değiştirecek urun geliştime icin kullanılacak. Şirket yapılanmamızın gerektirdiği şekilde yetenek avına çıkarak Chicago’nun en yetenekli satış ve pazarlama ekibini kuruyoruz. Bu ekip mevcut çözümümüzün Kuzey Amerika’da en hızlı şekilde binlerce müşteriye ulaşmasını sağlayacak alt yapıyı hazırlayacak. Diğer taraftan İstanbul’da bulunan ARGE ve implementasyon ekibimize Türkiye’nin en yetenekli mühendisleirni katmak için yola çıktık. Yakın zamanda çok hızlı bir şekilde işe alımlara başlayacağız.”

Logiwa pazarda online perakende depo yönetimi ve sipariş hazırlama fonksiyonlari ile öne çıkarken teknolojisinin getirdiği entegrasyon kabiliyetlerini de maksimum seviyede kullanıyor. Bu pazarın temel taşlarından olan Amazon, Ebay, WalMart, Sears, Jet, Shopify, Magento gibi pek çok pazar yeri ve e-ticaret altyapısının yanında Fedex, DHL, UPS, USPS, Canada Post gibi kargo şirketleri ile ve son olarak Quickbooks, Xero gibi muhasebe sistemlerine doğrudan bağlantı sunuyor. Logiwa Kuzey Amerika’daki tüm müşterilerinin implementasyon ve destek süreçlerini İstanbul’da bulunan mühendis ekibi ile gerçekleştirmektedir.

Dünyadaki yerli girişimlerle ilgili içerikleri paylaşmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler