Alibaba, dijital billboard şirketi Focus Media’nın hisselerini satın alıyor

Alibaba son zamanlarda çevrimdışı faaliyetlere yoğunlaştı. Çinli ticaret devi, dijital billboard şirketi Focus Media’nın büyük bir bölümüne sahip olabilmek için 2.23 milyar dolar ödedi. Şangay merkezli bir şirket olan Focus Media ise Çin, Singapur ve Hong Kong’da faaliyet gösteriyor.

Ödenen para bir kaç parçaya ayrıldı çünkü Alibaba farklı hisseler için farklı rakamlar ödedi. Focus Media’nın yüzde 6.62’lik hissesi için 1,43 milyar dolar ödeyen şirket varlığının söz sahibi olan bir şirketin %10’lık bölümü için de 504,7 milyon dolar daha harcadı. Bunun yanında ‘New Retail Strategic Opportunities’ adını verdiği fon ile şirketin 1.37’lik bir bölümünü daha satın aldı. Alibaba’nın daha fazla pay için harekete geçeceği ise söylentiler arasında.

Focus Media, cadde, metro ve asansör gibi yerlerde dijital billboardları ile Çin’in 300 şehrinde 200 milyondan fazla tüketiciye ulaşmaya çalışıyor. Geliştirdikleri QR kod sistemi ile tüketiciye ürün hakkında daha fazla bilgi sunmayı amaçlayan şirket, Alibaba’nın e-ticaret platformuna özellikle de Çin’de artan potansiyel müşterilere ulaşmak için alternatif bir yol sunuyor. Alibaba ise kendi reklamını daha rahat yapacağı bir mecra bulduğu şimdilik mutlu görünüyor.

Güncel İçerikler