Hamdi Ulukaya Girişimi’ne seçilen girişimci ve startuplar açıklandı

ABD’nin en ünlü yoğurt markası Chobani‘nin kurucusu Hamdi Ulukaya‘nın Türkiye’deki girişimci ve startupları desteklemek için hayata geçirdiği “Hamdi Ulukaya Girişimi”ne seçilen girişimci ve startuplar, yoğun geçen mentorluk programı sonucunda açıklandı.

Kazanan startup ve girişimcilere müjde, Hamdi Ulukaya’nın kendisi tarafından telefonla aranarak verildi. Duygu dolu anlar yaşayan girişimcileri, 2 haftası New York‘ta olmak üzere uzun bir süreç bekliyor.

Programın en güzel kazanımlarından biri de, Prof. Dr. Selçuk R. Şirin‘in ana mentorlardan olması. İlerleyen süreçlerde de gelişmeleri ve deneyimleri ayrıca aktaracağız.

“Ulukaya Girişimi” programına seçilen 6 startup:

  1. 3D3 Teknoloji: 3 boyutlu yazıcılar geliştiren ve üreten girişim, her çocuğun yeni teknoloji müfredatından maksimum seviyede faydalanma hakkı olduğuna inanarak eğitim müfredatı için özel geliştirilmiş 3D yazıcılar, derslerde kullanıma yönelik özel 3D tasarımlar, STEM ve maker atölye kurulumlarını çözüm olarak sunuyor.
  2. Biolive: Zeytin çekirdeğinden ve çeşitli biyo-atıklardan biyoplastik madde üreten girişim, gıda alanında ambalaj sektöründe gıdaların raf ömrünü artırırken, ürünleri toprağa atıldığında 1 yıl gibi kısa bir sürede kayboluyor.
  3. ÇiftçidenEve: Doğal ve organik ürünler üreten çiftçiler ile bilinçli tüketicileri buluşturarak mahsulün tarladan sofraya kadar olan yolculuğunu kısaltan bir pazar yeridir.
  4. Lazika: Nitelikli Türk çayı üreterek tüm dünyaya kaliteli çay içirebilmeyi amaçlayan girişim, çay ve çay bazlı katma değerli ürünler geliştirerek bölgesel çay ekonomisinin gelişimine katkı sağlıyor.
  5. Mips: Geliştirdiği cihaz sayesinde “Evde sperm testi” yapmayı sağlayan girişim, bu sayede çocuk sahibi olmak isteyen ya da sperm kalitesini merak eden erkeklere tedavi imkanı veriyor ve kullanıcıların mahremiyetini koruyarak kısırlık tespitinin kolayca yapılmasını sağlıyor.
  6. Yalçın Enerji (YE): Güneş ışınları ile elektrik üreten güneş perdesi ile konut, ticari ve kamu binalarında ve işletmelerde pencerede bulunan perdelerden enerji üretilebilmesini sağlıyor ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının artırılmasını amaçlıyor.

“Ulukaya Girişimi” programına seçilen 24 girişimci:

  1. Ahmet Burak Bilir
  2. Aslı Pekdemir
  3. Aybüke Ballıca
  4. Çağla Gezgen
  5. Cihan Buğdaycı
  6. Ebu Bekir Asker
  7. Ece Turgut
  8. Elif Aleyna Duman
  9. Elif Kevser Seçkin
  10. Emirhan Uzun
  11. Ergin Eryetgin
  12. Esra Baytak
  13. Feridun Bişar
  14. Fırat Baban
  15. Gizem Solmaz
  16. Hilal Açıcı
  17. Hilal Yalçın
  18. Mustafa Bilgin
  19. Mustafa Pazarbaşı
  20. Nazlı Zeynep Öz
  21. Onur Tireng
  22. Özden Altın
  23. Öznur Yıldırım
  24. Taha Yasin Şapçıoğlu

2018 yılı programına yaklaşık 8000 başvuru geldi. Programa katılmaya hak kazanan startup ve girişimcileri tebrik ederiz.

Ancak unutmamalılar ki, bu bir başlangıç. Önlerinde uzun bir süreç var.

“Girişimcilik, bilinmeyen bir yolda ilerlemektir.”

Güncel İçerikler