Yapay zeka özelliği eklenen Excel, daha akıllı hale getiriliyor

Excel bir çok endüstrinin ve firmanın en büyük yardımcısı olup, e-tablolarınızı düzenlemeye yarayan bir programdır. Yayınladığı yeni bir güncelleme ile Excel daha da akıllı hale geliyor.

Önceden bildiğimiz üzere, Excel ekibi son bir kaç ayını programa yeni özellikler ekleyerek uygulamaya geçirdi ve Office Insiders programına dahil olan tüm Office 365 kullanıcılarını bu yeni özelliklerin ilk ürününü deneyimlemelerini sağladı.

Buradaki genel fikir, Excel’in bazı girişlerinizi anlamak için yeterince akıllı hale getirilmesi ve size ek bilgi sunmasıdır. Şimdilik bu yeni güncelleme, şehirlerin, eyaletlerin ve ülkelerin (aynı zamanda posta kodlarının) yanı sıra stokların adları gibi coğrafi veriler için de geçerli hale getirildi. Aynı zaman da hisse senedi ve endeks fonları için, Excel artık bir şirket hakkındaki finansal verileri otomatik olarak çekmesini sağlayacak.

Microsoft Office 365 için Microsoft yöneticilerinden Rob Howard, ekibin bu iki özellikten yola çıkmaya karar verdiğini söylemiş. Çünkü Excel kullanıcıları zaten bu verilerden çok daha fazla çalışıyorlar. “Bu yeni veri türleri ile ilgili gerçekten güçlü olan şey, bizim sunduğumuz temeldeki yeni yapı taşları olduğudur.” demiş.

Yeni özellik, artık hücrelerin bu yeni veri türlerine dönüştürülmesi için yeni bir özellik içeren Excel “Veri” sekmesinde bulunuyor. Excel, verilerinizi ne yapacağını tam olarak bilmiyorsa (örneğin, Portland, ME veya Portland, OR) bunu seçmenizi isteyecektir.

Rob Howard, takımın şu an üzerinde çalıştığı veri türleri hakkında konuşmaya henüz hazır değildi, ancak ekibin üzerinde çalıştığı bir alanın şirket içindeki dahili verilerle entegrasyon olduğunu söyledi. Her işletme, genellikle bulunması zor ve kullanımı zor (ve genellikle Excel sayfalarında) bulunan çok sayıda özel veriye sahiptir. Microsoft Graph, şirketin siloları ve Excel ekibi bunu e-tablolara getirmenin yollarını arıyorsa, bu verileri kırma çabasıdır.

Bu yeni veri türlerini destekleyen Excel’in yeni sürümü, artık Office 365 Insiders İngilizce’de bir önizleme olarak kullanıma sunulmuştur. Gelecekte bir noktada tüm ofis 365 abonelerine sunulacak.

Güncel İçerikler