AskFriendo: E-ticaret’te satışa dönüşüm oranını artırmayı hedefleyen girişim

AskFriendo, fiziksel mağaza deneyimini arkadaş vari arayüzüyle eticaret sitelerine getirmeyi hedeflemeyen bir girişimdir. Ziyaretçinin siteye girdiği andan ürünü alıncaya kadar satış öncesi tüm konularda yaptığı yönlendirmelerle ziyaretçiyi müşteriye dönüştürmek için satış danışmanı gibi çalışan insanvari bir alışveriş asistanı olarak da tanımlayabiliriz.

Friendo kullanıcının söylediklerini anlayarak isteklerini yerine getirmeyi aynı zamanda söylemediklerini tahmin ederek onları yönlendirmeyi amaçlamaktadır. Bu tahminlemeyi, ziyaretçinin alışkanlıklarını ve isteklerini anlamlandırarak ve değerlendirerek yapmaktadır. Friendo’un bunları arkadaşça bir şekilde yaparken asıl amacı gelen ziyaretçinin elinden tutmak ve böylece sitede kaybolması durumu ortadan kaldırmaktadır.

Ürünler arasında kaybolan ziyaretçiler kararsızlığa sürüklemektedir. Friendo ikilemde kalan ziyaretçilerin arkadaşlarını siteye davet etmesine yardımcı olmaktadır. Ziyaretçiyle arkadaşın site üzerinde konuşmasına, fikir alışverişi yapmasına ve ürün paylaşmasına olanak sağlayan friendo, böylece kararsızlık yaşayan ziyaretçilerin alışverişini tamamlamasına yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda alışverişi daha sosyal ve keyifli bir hale büründürerek online alışveriş alışkanlıklarımızı daha kullanışlı hale getirmektedir.

Friendo ne kadar satış öncesi konularda müşteriye yardımcı olsa da satış sonrasında da müşteriye aynı özeni göstermektedir. Satış sonrası iptal, iade, kargo veya değerlendirme konularında kullanıcının işlemlerinin kolaylaştırarak yardımı olmaktadır. Başka bir deyişle kullanıcın alışveriş döngüsü içerisinde onun en yakın arkadaşı olmayı hedefleyen yeni nesil asistan ya da chatbot’dur.

Güncel İçerikler