Yemeksepeti’nden 6 milyon dolarlık geleceğin ofisi: Yemeksepeti Park

Yemeksepeti, yeni ofisi Yemeksepeti Park ile çalışanların hiç çıkmak istemeyecekleri bir ofis tasarımına imza attı. Uyku odalarından, hamaklı kütüphaneye, 1950’ler ilham alınarak ‘diner’ temasıyla tasarlanan yemekhaneden tribüne, spor salonundan oyun odalarına kadar her metrekarede yeni nesil çalışanların motivasyonu ve mutluluğu düşünülerek hayata geçirilen Yemeksepeti Park, Türkiye’deki ofis standartlarını baştan tanımlıyor.

Çalışanların mutluluğunu ve konforuna her zaman öncelik verdiklerini ve çalışırken mutlu olan kişilerin daha verimli çalıştıklarına inandıklarını belirten Yemeksepeti CEO’su Nevzat Aydın; “Yemeksepeti Park ile ‘home office’ yerine ev konforunda ofis deneyimi yarattık. Yalnızca mesai tamamlamayı bekleyen değil, ofiste kaldığı süre boyunca orada olmaktan mutluluk duyan bir çalışan profilini görmeyi hedefliyoruz. Yemeksepeti Park içinde konumlandırılan sosyal alanların bazılarına başka ofislerde ayrı ayrı rastlayabilirsiniz. Fakat hepsini bir arada, bütünsellikle planlanmış bir biçimde ve tek bir ofis içerisinde görmeniz mümkün değil. Yemeksepeti Park’ta yer alan bu sosyal alanlar incelikle belirlendi ve uygulandı. Farklı zevklere ve tarzlara aynı anda hitap edebilecek bir ortak değer olarak tasarlandı. Bu yüzden Yemeksepeti Park’ı Türkiye’nin en iyi ve en yenilikçi ofisi olarak tanımlıyoruz.”

Global trendlerin bir yansıması olan Yemeksepeti Park, sosyal alanlarıyla geleneksel ofis ortamlarından ayrışıyor. Yemeksepeti Park; kafe, oyun odaları, kütüphane, fotoğraf stüdyosu, salıncaklar, hamaklar, kütüphane, bilardo masası, masa tenisi, spor odası, satranç, yemekhanede jukebox, Playstation odası gibi eğlenceli sosyal alanlara sahip. Çalışanlar bu alanlarda hem mesai boyunca hem de mesai saatleri dışında birlikte hoş vakit geçirebiliyorlar.

Yemeksepeti Park’ın en üst katında yer alan ihtişamlı tribünü ise Nevzat Aydın şöyle tanımlıyor: “Bu tribün Yemeksepeti’nin birlikteliğini, gücünü ve her daim coşkulu tarafını yansıtıyor.”

Yemeksepeti Park’taki bir diğer farklılık ise uyku odaları. Her katta yer alan toplam 8 adet uyku odası günün her saatinde çalışanlar tarafından kısa bir uyku molası için kullanılabiliyor. Ayrıca uyku odaları, içindeki çalışma masaları ve başarılı ses izolasyonu sayesinde, çalışanların masa başında odaklanamadıkları konulara burada yoğunlaşabilmelerine de imkân tanıyor.

Uyku odalarının çalışanlara sağladıkları bir hoşluk olmanın ötesinde verimliliği sağlamak için önemli olduğunun altını çizen Yemeksepeti CEO’su Nevzat Aydın, “Power nap olarak da bilinen gün içerisindeki kısa uyku molalarının daha fazla sabır, daha az stres, daha iyi reaksiyon süresi, daha fazla öğrenme kapasitesi ve daha fazla verimlilik sağladığı artık biliniyor. Çalışanlarımızın bu uyku molaları sayesinde performanslarının arttığını ve daha verimli çalıştıklarını çok net gözlemliyoruz.” diye ekliyor.

Güncel İçerikler