TeamSQL, ACT Venture Partners’tan 1 milyon dolar yatırım aldı

Henüz geçtiğimiz Ağustos ayında bir yatırım turunu kapatan takım çalışmasına uygun SQL istemcisi Teamsql, 2018 yılına ACT Venture Partners‘tan aldığı 1 milyon dolarlık yatırımla girdi.

Bir önceki turdaki yatırımın amacı, gelir modelini kurup kullanıcıların abone olabilecekleri bir yapı kurmaktı. Bu süreç içerisinde uygulamada da bir çok geliştirme yapıldı. Bu Ocak ayı içerisinde çıkacak yeni güncellemeler ile TeamSQL Charts ürününün yeni versiyon ve tasarımını yayına alacaklar. Yeni sürüm ile kullanıcılar, kişiselleştirilmiş tema desteğinden faydalanabilecekler. Bunun ardından JDBC ile bağlantı seçeneği ve destekleyecekleri yeni veritabanları ile birlikte geniş bir kitleyi hedefleyecekler.

Bir kaç ay öncesine kadar TeamSQL genel olarak yazılım geliştiricilere ve veri ile birebir çalışma ihtiyacı duyan insanlara hitap ederken, BI tarafında sunulan araçların güçlenmesi ile birlikte TeamSQL, takımlar içinde daha fazla bireyin ihtiyacına odaklanacak.

Girişimciden doğrudan aldığımız bilgilere göre ikinci yatırım, ilk yatırımın devamı niteliği taşıyormuş. İlk yatırımı aldıkları Ağustos ayından bu yana, satış modellerinin kabul gördüğü konusunda ikna oldular ve scale etme hazırlıkları için bir sonraki faza geçme kararı aldılar. Bu turla birlikte ABD dışındaki pazarlarda da daha etkin olmak istiyorlar, Kuzey Amerika ve Avrupa bölgelerinde de daha fazla kullanıcıya erişmeyi planlıyorlar

Girişimle ilgili yeni gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler